1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in december (UPDATE 3)

  Verwacht in december (UPDATE 3)

  Datum: 23/12/2019


  UPDATE 3

  Momenteel kun je op VICE kijken naar het tweede seizoen van Parks And Recreation, een fenomeen in de VS, bij ons helaas onbekend en volledig aan onze neus voorbijgegaan. Niet getreurd echter want vanaf 30 december kun je inpikken vanaf het derde seizoen.
  De serie, die startte in 2009 en zeven seizoenen liep, vertelt de lotgevallen van het stadspersoneel van een stadje in Indiana die van alles organiseren om van hun stad de leukste plek op Aarde te maken. De serie, goed voor 1 Golden Globe en 15 Emmy-nominaties, was de springplank voor verschillende bekende acteurs. In de serie zien we in de hoofdrollen o.a. Amy Poehler (Wet Hot American Summer: First Day of Camp, Welcome To Sweden), Nick Offerman (Fargo), Aubrey Plaza (Legion), Aziz Anzari (Master Of None), Chris Pratt (Avengers: Endgame), Rashida Jones (Angie Tribeca), Adam Scott (Big Little Lies) en Rob Lowe (9-1-1: Lone Star).

  UPDATE 2

  Voor de fan van moordmysteries heeft de Kerstman aan het einde van het jaar nog een viertal leuke eindejaar cadeaus in petto. Niet minder dan vier misdaadseries staan er geprogrammeerd, twee op de openbare omroep, twee op Netflix.

  De achtdelige serie The Name Of The Rose is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Umberto Eco, in 1986 succesvol verfilmd met Sean Connery in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 14de eeuw in een klooster in Italië waar op dat moment een belangrijke conferentie plaatsvindt. Helaas wordt het gebeuren opgeschrikt door een dubbele moord.

  Eind december is er dan het Britse moordmysterie A Confession, een misdaadreeks over de verdwijning van een jonge vrouw. De serie legt sterk de nadruk op het lot van de jonge vrouw en de lijdensweg van haar familie. De rol van inspecteur Stephen Fulcher, die vastberaden is om de dader te vinden, wordt gespeeld door Martin Freeman (Fargo, Sherlock, Lord Of The Rings).

  Het Franse Les Rivières Pourpres is inmiddels te zien op Netflix. In de serie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Jean-Christophe Grange, proberen twee politiemensen een reeks gruwelijke moorden te ontrafelen. Het boek werd eerder verfilmd met Jean Reno en Vincent Cassel in de hoofdrollen.

  Afronden doen we met de Poolse misdaadserie Ultraviolet, waarvan het tweede seizoen te zien is op Netflix. Het verhaal gaat over een groep amateurdetectives die op hun eigen manier gerechtigheid nastreven voor de slachtoffers van misdrijven. Zij focussen zich daarbij vooral op ‘cold cases’.
  _______________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  Ken je de series The Dead Of A Pelgrim en/of The Fourth Man (beschikbaar op DVD in december)? Dan weet je wellicht ook dat ze allebei gebaseerd zijn op de boeken van Leif G.W. Persson rond detective Lars Martin Johansson alias ’LMJ’. The Dying Detective is het derde en laatste deel uit deze trilogie. In deze driedelige miniserie onderzoekt de aan een rolstoel gekluisterde detective samen met zijn voormalige partner Eriksson een dertig jaar oude cold case. Rolf Lassgård, ook te zien in series als Der Fördömde en Jägarna, speelt de hoofdrol. 

  Een serie waar wij naar uitkijken is The Trial Of Christine Keeler een serie rond de bekende Profumo Affair waarbij de 19 jaar oude Christine Keeler een relatie had met de Minister van Defensie, John Profumo. Gezien het model in die tijd ook een relatie had met een Rus, werd het een zaak van nationale veiligheid want de idee dat Keeler een spion was voor Rusland vond meer en meer volgers. Sophie Cookson en Ben Miles spelen de hoofdrollen. Verder zien we ook James Norton in een van de hoofdrollen. 

  Ook de moeite waard is A Christmas Carol, de unieke en originele kijk van Steven Knight (Peaky Blinders) op het verhaal van Charles Dickens over een chagrijnige man die bezoek krijgt van drie geesten die hem wijzen op zijn egocentrische en verfoeilijke levensstijl. Hoofdrollen zijn er voor Guy Pearce (Mary Queen Of Scots), Andy Serkis (Black Panther), Stephen Graham (The irishman) en Charlotte Riley (Peaky Blinders), De miniserie wordt vanaf 22 december drie avonden na elkaar uitgezonden.

  Ondertussen is het ook een jaarlijkse traditie dat we Call The Midwife Christmas Special krijgen. Gebaseerd op de memoires van Jennifer Worth, vertelt de serie de lotgevallen van een vroedvrouw in het Londen van de jaren ’50. In deze special reist het team o.l.v. overste Mildred af naar de Buiten-Hebriden, een groep eilanden voor de westkust van Schotland, die deel uitmaken van de Hebriden. 25

  Afronden doen we met een andere Christmas Special, die van de comedyklassieker Gavin & Stacey. In deze special komt de bende samen bij Bryn die voor 13 gasten zal koken. Uiteraard loopt een en ander uit de hand en eindigt de avond in de kroeg waar onthutsende onthullingen de boel op zijn kop zullen zetten! (zie ook Gavin & Stacey (en vrienden) vieren Kerstmis!
  ________________________________________________________________________________________________________

  Het lijkt erop dat december een kalme maand wordt voor de liefhebbers van tv-series. Tot nu toe is het aanbod erg beperkt en zijn er geen echte uitschieters behalve dan het derde seizoen van The Marvelous Mrs. Maisel, een heerlijke serie vol nostalgie en humor. Verder is er nog een uitstekende true crime-serie (The Confession Killer) over een man die beweerde dat hij honderden vrouwen vermoord had, maar in feite één grote leugenaar was.

  Dé serie waar Netflix op zat te wachten en die naar verluidt “episch” is (afgaande op de eerste commentaren) is The Witcher, vooruitgeschoven als de nieuwe Game Of Thrones. Verder zijn er ook nog het tweede seizoen van You, een van de verrassingen van het afgelopen jaar, over een jonge kerel die dankzij de sociale media de vrouw van zijn dromen weet in te palmen en de veelbelovende thriller Truth Be Told, over een podcaster die een oude moord probeert op te lossen.

  Een onbekende serie die zeker het ontdekken waard is, is Der Pass (Pagan Peak), een soort van The Bridge-achtig misdaaddrama waarin een debuterende Duitse detective samen met een Oostenrijkse routinier een aantal rituele moorden moet oplossen. Wie écht en goed Kerstentertainment wil zien, kan altijd kijken naar de Noorse feel good serie HjelmJil Tul – Home For Christmas over een jonge vrouw die een 24 dagen durende zoektocht inzet naar een partner om het idee van de ‘ganse familie viert samen Kerst’ waar te maken.


  1 december 2019 1994 Telenet
  2 december 2019 Gold Digger BBC First
  4 december 2019 Killing Eve s1 Canvas
  5 december 2019 Hjelm Jil Tul – Home For Christmas Netflix
  5 december 2019 V-Wars Netflix
  5 december 2019 Apache: The Life Of Carlos Tevez s1 Netflix
  6 december 2019 Triad Princess Netflix
  6 december 2019 Virgin River Netflix
  6 december 2019 Fuller House s5 deel 1 Netflix
  6 december 2019 The Confession Killer Netflix
  6 december 2019 Midsomer Murders s21 Eén
  6 december 2019 The Marvelous Mrs. Maisel s3 Amazon Prime Video
  6 december 2019 Tell Me A Story s2 Telenet
  6 december 2019 Truth Be Told Apple TV+
  7 december 2019 Vikings s6 Telenet
  13 december 2019 The Expanse s4 Amazon Prime Video
  14 december 2019 The Dying Detective Canvas
  16 december 2019 Doom Patrol s1 Telenet
  16 december 2019 D5R s7 Telenet
  16 december 2019 Der Pass (Pagan Peak) s1 Telenet
  16 december 2019 Creepshow Telenet
  18 december 2019 Soundtrack Netflix
  18 december 2019 Les Rivières Pourpres Netflix 
  19 december 2019  Ultraviolet Netflix
  22 december 2019 A Christmas Carol BBC One
  23 december 2019 A Christmas Carol CAZ
  24 december 2019 Lost In Space s2 Netflix
  25 december 2019 Call The Midwife Christmas Special BBC One
  25 december 2019 Gavin & Stacey Christmas Special BBC One
  26 december 2019 You s2 Netflix
  27 december 2019 The Name Of The Rose Eén
  28 december 2019 A Confession Canvas
  29 december 2019 The Trial Of Christine Keeler BBC One
  30 december 2019 Parks And Recreation s3 VICE 

 • Naar het overzicht van nieuwsitems