1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verwacht in februari (UPDATE 2)

    Verwacht in februari (UPDATE 2)

    Datum: 21/02/2020

    UPDATE 2

    Wie van spannende Scandinavische misdaadseries houdt, moet zeker afstemmen op Canvas waar de serie Den Som Dræber – Fanget Af Mørket te zien is. Bij 'die hard'-fans zal deze serie zeker een belletje doen rinkelen want in 2011 was er al een serie met de gelijkaardige titel Den Som Dræber. Deze nieuwe serie is geen remake of vervolg, maar een compleet nieuwe serie met andere acteurs gebaseerd op hetzelfde concept. Het verhaal gaat over de verdwijning van een 17-jarig meisje. De rechercheur die de case onderzoekt is ervan overtuigd dat het meisje nog leeft. De ontvoering wordt voor hem een obsessie.

    De nieuwste true crime-serie The Trials Of Gabriel Fernandez gaat niet op zoek naar wie het gedaan heeft of waarom, maar naar een antwoord op de vraag: “Hoe in godsnaam is niemand erin geslaagd hem te beschermen?” De ‘hem’ in de vraag slaagt op het 8-jarig jongetje uit de titel dat vermoord werd door zijn ouders. De serie probeert na te gaan hoe een systeem dat kinderen moet beschermen, zo faliekant in de fout is gegaan.

    Tot slot is er ook nog het tweede deel van het tiende seizoen van The Walking Dead. Negan breekt uit de gevangenis en sluit zich aan bij de Whisperers. Samen worden ze naast de hoop zombies een enorme dreiging voor onze groep survivors.

    _________________________________________________________________________________________________________

    UPDATE

    Aan het februari-aanbod werden last minute nog twee interessante series toegevoegd. Zo is er het vijfde seizoen van Last Tango In Halifax, de serie rond weduwnaars Alan Buttershaw en Celia Dawson, die elkaar jaren later via Facebook opnieuw ontmoet hebben. In het vijfde seizoen is het koppel dat ondertussen zeven jaar gehuwd is, verhuist naar een mooie bungalow. Maar hun verschil in politieke opvattingen zorgt voor wat spanning. Alan’s job in een supermarkt brengt hem in contact met een moeilijk opvoedbare jongen, zijn broer Ted komt op bezoek uit Nieuw-Zeeland, maar heeft geen retourticket gekocht en Celia's dochter Caroline raakt betrokken in een relatie met iemand van haar werk.

    Een andere reeks die haar terugkeer maakt is de historische serie The Medicis, waarvan het derde en laatste seizoen wordt uitgezonden op Eén. Dit seizoen begint direct na het vorige. Na het uiteenvallen van de Pazzi-samenzwering wordt Lorenzo nog steeds geconfronteerd met een militaire coalitie van de Pauselijke Staten en het Koninkrijk Napels, geleid door de ambitieuze Girolamo Riario. Hij onderneemt een diplomatieke reis naar Napels en slaagt erin een afzonderlijke vrede te onderhandelen.
    _________________________________________________________________________________________________________

    Binnen het voorlopige aanbod van februari zitten er een zestal series verscholen waar wij halsreikend naar uitkijken. Vooreerst is er natuurlijk het vijfde seizoen van Better Call Saul. Een seizoen dat op basis van de trailer dicht aanleunt bij Breaking Bad. Verder is er ook Hunters, de serie waarin Al Pacino met een handvol ‘marginalen’ op zoek gaat naar Nazi’s. Deliver Us werd uitgeroepen tot de beste Deense serie van het afgelopen jaar en won tal van prijzen. Het eerste seizoen van The Split kreeg dan wel niet de beste persrecensies, wij hebben er in ieder geval met veel plezier naar gekeken en verheugen ons nu al op het tweede seizoen. Tot slot verwachten we ook heel veel van I Am Not Okay With This, na The End Of The F***king World, een nieuwe coming to age serie naar een boek van Charles Forsman.

    Voor de fans van Duitse kwaliteitsseries is er ook nog het derde seizoen van Babylon Berlin. Hollands Hoop keert terug voor een derde keer en dat doet ons alleen maar plezier. Spijtig genoeg is het meteen ook het laatste seizoen. Een andere Nederlandse serie die zijn comeback maakt is Oogappels, de serie die een aantal gezinnen volgt met ‘moeilijke kinderen’. Wie graag detectiveverhalen volgt moet zeker kijken naar de nieuwe Agatha Christie, The Pale Horse, een miniserie waarin hekserij en moorden centraal staan. Tot slot is er ook het tweede seizoen van Narcos: Mexico, een must voor de fans van de originele serie. Wie van documentaire series houdt, moet zeker kijken naar McMillions, over een McDonald's schandaal en The Pharmacist, over een apotheker die de strijdt aanbindt met de farmaceutische industrie.


    Een (voorlopig) overzicht van het aanbod in februari

    1 februari 2020 Snowfall s3 BBC Two
    3 februari 2020 Shakespeare & Hathaway s3 BBC One
    4 februari 2020 McMillions Telenet
    5 februari 2020 The Pharmacist Netflix
    7 februari 2020 Locke & Key Netflix
    7 februari 2020 The Restaurant s3 Lumiereseries
    7 februari 2020 Mythic Quest: Raven's Banquet Apple TV+
    8 februari 2020 High Maintenance s4 Telenet
    8 februari 2020 Babylon Berlin s3 Telenet
    9 februari 2020 Hollands Hoop s3 NPO3
    9 februari 2020 The Pale Horse BBC One
    10 februari 2020 Deliver Us Telenet
    11 februari 2020 The Split s2 BBC One
    13 februari 2020 Narcos: Mexico s2 Netflix
    14 februari 2020 Hide And Seek Lumiereseries
    14 februari 2020 Why Women Kill Videoland
    14 februari 2020 Vera s10 Eén
    14 februari 2020 La Chicas Del Cable s5/deel 1 Netflix
    16 februari 2020 Britannia Telenet
    20 februari 2020 Traces BBC First
    21 februari 2020 Thin Ice Lumiereseries
    21 februari 2020 Hunters Amazon Prime Video
    21 februari 2020 Gentified Netlfix
    21 februari 2020 The Medicis s3 Eén
    22 februari 2020 Bancroft s2 NPO3
    23 februari 2020 Britannia s2 Telenet
    23 februari 2020 Last Tango In Halifax s5 BBC One
    24 februari 2020 Better Call Saul s5 Netflix
    24 februari 2020 The Walking Dead s10 deel B FOX
    25 februari 2020 The Trials Of Gabriel Fernandez Netflix
    26 februari 2020 Den Som Dræber – Fanget Af Mørket  Canvas
    26 februari 2020 I Am Not Okay With This Netflix
    26 februari 2020 True Detective s3 Canvas
    27 februari 2020 Altered Carbon s2 Netflix
    27 februari 2020 Oogappels s2 NPO3
    28 februari 2020 Queen Sono Netflix

  • Naar het overzicht van nieuwsitems