1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in maart (UPDATE 2)

  Verwacht in maart (UPDATE 2)

  Datum: 20/03/2019

  Op zondag 31 maart begint het vijfde seizoen van In The Line Of Duty. Vicky McClure (DS Kate Fleming), Martin Compston (DS Steve Arnott) en Adrian Dunbar (Supt. Ted Hastings) zijn opnieuw van de partij, net als Maneet Bindra (Maya Sondhi), Polly Walker (Gill Biggeloe), Andrea Irvine (Roisin Hastings) en Aiysha Hart (DS Sam Railston). Een belangrijke toevoeging aan de cast is Stephen Graham die een slechterik speelt. Het verschil met de vorige seizoenen is dat de focus niet op één corrupte politieofficier ligt, maar op een misdadige organisatie.
  ______________________________________________________________________________________________________

  Het aanbod in maart wordt met de dag interessanter! Kijkers die een abonnement hebben op Telenet kunnen vanaf 22 maart kijken naar de Vlaams/Nederlandse serie Grenslanders, voor het najaar aangekondigd op Eén en NPO3. De hoofdrollen worden gespeeld door Koen De Bouw en Jasmine Sendar. Samen ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied tussen Vlaanderen en Nederland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen. De Grenslanders verbergen ook geheimen die het daglicht nooit mogen zien...

  Een andere serie waar wij naar uitkijken is het derde seizoen van Baskets, de schitterende comedyserie van Louis CK, Zach Galifianakis (die ook de hoofdrol speelt) en Jonathan Krisel die ook regisseert. De serie vertelt de lotgevallen van een kleinburgerlijk gezin waarvan een van de zonen droomt van een carrière als professionele clown.

  Liefhebbers van misdaadseries zitten goed met het zesde seizoen van Endevour en met de Fins/Duitse serie Arctic Circle waarin een van de hoofdrollen weggelegd is voor de mooie Pihla Viitala die we leerden kennen als Sofia Karppi in Deadwind.

  Ook de fans van het betere werk worden niet over het hoofd gezien in maart. Met de Italiaanse serie Il Miracolo en het Amerikaanse The Chi (kort voor Chicago) krijgen ze waar voor hun geld. Il Miracolo draait rond een Mariabeeld dat plots bloederige tranen weent, terwijl we in The Chi (bedacht door Lena – Masters Of None – Waithe) de lotgevallen volgen van vier jongens wiens levens samenkomen naar aanleiding van een reeks noodlottige gebeurtenissen.
  ______________________________________________________________________________________________________

  Maart kondigt zich aan als een maand met heel wat leuke series, geen echte uitschieters, maar series die wij persoonlijk hoog op ons lijstje hebben gezet.

  De eerste in het rijtje is MotherFatherSon, een serie die geschreven werd door de scenarist van het veel bekroonde The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story met in de rolverdeling Richard Gere, Helen McCrory (Peaky Blinders) en Sarah Lancashire (Happy Valley). Verder zijn er ook nog twee andere Britse series waar hij hals reikend naar uitkijken. Het tweede seizoen van het fel onderschatte en heerlijk cynische Fleabag (van en met Phoebe Waller-Bridge, de bedenkster van Killing Eve) en dat is After Life, de nieuwe van Ricky Gervais. De Britse comedian is ons een revanche verschuldigd na Life On The Road, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat deze weer een schot inde roos zal zijn. Een stuk ernstiger is de tweedelige, veelbesproken documentaire Leaving Neverland waarin twee jongens vertellen over de seksuele vergrijpen waaraan Michael Jackson zich schuldig maakte. Deze documentaire wordt deze maand trouwens ook nog uitgezonden op NPO3. Een van onze guilty pleasures is UnREAL. Het vierde en laatste seizoen dat ons laat zien wat er gebeurt achter de schermen van een realityshow, belooft een ware afsluiter te worden want ditmaal zijn de kandidaten de winnaars en verliezers van de vorige seizoenen. Een andere serie om duimen en vingers bij af te likken is Santa Clarita Diet waarin een vrouw verzot is op mensenvlees, tot grote ergernis van haar omgeving. Tot slot is er ook nog de Britse serie Kiri, na National Treasure het tweede luik in de trilogie van Jack Thorne over de kidnapping van en moord op een zwart meisje dat net zou worden geadopteerd. Sarah Lancashire vertolkt de hoofdrol.

  Verder zijn ook nog noemenswaardig: het tweede seizoen van The OA; Love, Death & Robots, een verzameling van geanimeerde kortverhalen geschreven door Tim Miller (Deadpool) en geproduceerd door o.a. David Fincher (Mindhunter); Turn Up Charlie, een Britse comedy met Idris Elba als DJ; Das Boot, de serie die gebaseerd is op de klassieker van Wolfgang Petersen; de Franse sf-serie Osmosis; de tweede helft van het vijfde seizoen van Arrested Developement en tot slot de Britse misdaadserie Dark Heart met Tom en Charlotte Riley in de hoofdrollen.

  Een (voorlopig) overzicht:

  1 maart Northern Rescue Netflix
  1 maart The Miniaturist Canvas
  2 maart Das Boot NPO2
  4 maart Fleabag BBC One
  6 maart MotherFatherSon BBC Two
  6 maart White Gold s2 BBC Two
  6 maart          Secret City s2 Netflix
  7 maart The Order Netflix
  8 maart Shadow Netflix
  8 maart After Life Netflix
  8 maart Immortals Netflix
  8 maart Leaving Neverland Canvas
  9 maart Dark Heart Canvas
  11 maart The White Princess BBC First
  13 maart UnREAL Fox
  13 maart Leaving Neverland NPO3
  15 maart Turn Up Charlie Netflix
  15 maart Arrested Development s5B Netflix
  15 maart Love, Death & Robots Netflix
  15 maart        Baskets s3      Q2
  15 maart        Endeavour s6  Eén
  16 maart        Arctic Circle    NPO3
  18 maart Shakespeare and Hathaway: Private Investigators s2 BBC First
  18 maart        The Chi           Q2
  19 maart        Il Miracolo      Canvas
  21 maart Billions s4 Telenet
  21 maart Pose BBC Two
  22 maart Delhi Crime Netflix
  22 maart Selling Sunset Netflix
  22 maart The OA s2 Netflix
  22 maart        Grenslanders  Telenet
  22 maart Historia De Un Crimen: Colosio Netflix
  29 maart Santa Clarita Diet s3 Netflix
  29 maart Osmosis Netflix
  29 maart Traitors Netflix
  30 maart Kiri NPO2
  30 maart How To Get Away With Murder s5 Netflix
  31 maart Les Misérables BBC First
  31 maart In The Line Of Duty s5 BBC One


 • Naar het overzicht van nieuwsitems