1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in mei (UPDATE 3)

  Verwacht in mei (UPDATE 3)

  Datum: 17/05/2019

  UPDATE 3

  Vanaf vanavond, vrijdag 17 mei, kun je kijken naar de Amerikaanse dramaserie A Million Little Things over een groep vrienden die besluiten om ten volle van het leven te gaan genieten wanneer een van hen zelfmoord pleegt. Een Amerikaanse ‘dertigers’ die op IMDb 7,9 kreeg. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Ron Livingston (Band Of Brothers, Boardwalk Empire, Sex And The City).

  Vanaf volgende week kun je op Canvas ook kijken naar de Zweedse crimiserie Alex over de keiharde en corrupte agent Alex. Het tweede seizoen van deze serie is vanaf juli te zien op Lumiereseries.

  Tot slot is er ook nog de langverwachte langspeelfilm Deadwood, die de perfecte afsluiter moet worden voor de gelijknamige cultserie die jaren geleden, na drie seizoenen, plots werd stopgezet.
  _________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE 2

  Vanaf 22 mei kun je op BBC Two kijken naar Summer Of Rockets, een spionageserie van de scenarist van Dancing On The Edge en Close To The Enemy. Summer Of Rockets speelt zich af in 1958 tijdens de Koude Oorlog. De serie volgt de 40-jarige Joods Russische emigrant Samuel Petrukhin, uitvinder en designer van gehoorapparaten. Wanneer MI5 hem en zijn familie benadert is dat niet om naar zijn uitvindingen te kijken, maar om informatie in te winnen omtrent zijn nieuwe vrienden Kathleen en haar echtgenoot, de politicus Richard Shaw. Toby Stephens (Black Sails, Lost In Space), Keeley Hawes (Bodyguard, The Durrells, The Missing), Linus Roache (Homeland, Vikings) en Timothy Spall (Mr. Turner, Denial) vertolken de hoofdrollen.

  Iets vroeger (18 mei) start op Eén de IJslandse serie Flateyjargátan (The Flatey Enigma). De serie speelt zich af begin jaren zeventig en volgt Jóhanna, een professor die beschuldigd wordt van moord. Om haar onschuld te bewijzen moet ze een raadsel oplossen over de Noorse koningen dat zich bevindt op een middeleeuws manuscript.

  Voor onze Nederlandse kijkers is er ook de start van de uitstekende advocatenserie The Split.
  ____________________________________________________________________________________________________

  UPDATE


  De liefhebbers van Britse kwaliteitsseries moeten alvast 14 mei in hun agenda noteren want dan begint Years And Years, de nieuwe serie van Russell T. Davis, de scenarist van Doctor Who, Queer As Folk en A Very English Scandal.
  De zesdelige serie volgt de familie Lyons over een periode van 15 jaar. Groot-Brittannië is uit Europa gestapt, terwijl politicus Vivienne Rook de kans schoon zag om zich naar de absolute top te werken. Dit genre van nieuwe politicus leidt de bevolking naar een onzekere toekomst. De familie Lyons is er zich terdege van bewust dat niet één familie de wereld kan veranderen. Of misschien toch wel?? In de hoofdrollen zien we Russell Tovey, Rory Kinnear, T’Nia Miller, Ruth Madeley, Jessica Hynes, Anne Reid en Emma Thompson. De producenten waren in het verleden verantwoordelijk voor topseries als Happy Vally, Unforgiven, The Five en Last Tango In Halifax.

  Naast Flikken Maastricht, waarvan het elfde seizoen start, pakt Eén in mei ook uit met de avonturenserie Hooten And The Lady, een soort van Indiana Jones-serie over een Britse onderzoekster die diep in de Amazone de ruige schattenjager Ulysses Hooten tegen het lijf loopt. Samen proberen ze de grootste wereldmysteries op te lossen. De serie werd bedacht door o.a. Sarah Phelps, de scenariste van The ABC Murders, Ordeal By Innocence, The Witness For The Prosecution, And Then There Were None en The Casual Vacancy.

  Voor wie geen Telenet heeft, is er goed nieuws. BBC One start deze maand met de uitzending van Gentleman Jack, het verhaal van de vrijgevochten, lesbische Anne Lister, die na jaren gereisd te hebben, vastberaden is de bestemming van haar familie en haar ouderlijk huis Shibden Hall, voor eens en voor altijd te wijzigen. Bovendien zal ze er ook alles aan doen om een vrouw te vinden. In de hoofdrol zien we Suranne Jones, bekend van Scott & Bailey en meesterlijk in Doctor Foster.

  Afronden doen we met het derde seizoen van de Britse populaire comedyserie Mum over een zekere Cathy die na de dood van haar echtgenoot, haar leven probeert opnieuw op te bouwen. De hoofdrollen worden gespeeld door Lesley Manville (The Phantom Thread) en Peter Mullan (Ozark, Top Of The Lake).
  _____________________________________________________________________________________________________

  Deze maand geen Game Of Thrones of andere spraakmakende series. Wel een paar series die het ontdekken meer dan waard zijn. Zo zijn er bijv. de onthutsende miniserie over de ramp in Chernobyl en de Vlaamse true crime serie Fiskepark. Zeker niet te vergeten en met fluostift aan te duiden zijn de vampierenkomedie What We Do In The Shadows, de serie gebaseerd op de gelijknamige film en When They See Us, het relaas van de Central Park Five, gezien door de ogen van Ava DuVernay (Selma).

  Interessant (om te vergelijken met het boek én de film) is dan weer de tv-serie The Name Of The Rose, gebaseerd op het gelijknamige boek van Umberto Eco. Waar we ook naar uitkijken is naar What/If, een nieuwe serie geschreven door Mike Kelley, de scenarist van Revenge en niet te verwarren met David E. Kelley, de scenarist van Big Little Lies. Bovendien speelt Renee Zellweger de hoofdrol.

  Liefhebbers van documentaires krijgen met de gevangenisdocumentaire Jailbirds, 1994: Limited Series over de politiek in Mexico in 1994 en de moord op Luis Donaldo Colosio en het gefictionaliseerde O Mecanismo over het onderzoek naar de vermeende corruptie bij de Braziliaanse overheid, waar voor hun geld. De maandelijkse portie Britse misdaad wordt deze maand verzorgd door het vijfde seizoen van Shetland en de miniserie Manhunt. Wie houdt van (romantische en/of avontuurlijke) komedies zit goed met het derde seizoen van Easy, het tweede van Good Girls en het eerste van Dead To Me.

  Een voorlopig overzicht

  3 mei 2019 Dead To Me Netflix
  3 mei 2019 Shetland s5 Eén 
  5 mei 2019 The Name Of The Rose Telenet 
  5 mei 2019 Grimm s6 Q2
  5 mei 2019 Flikken Maastricht s11 Eén
  7 mei 2019 Chernobyl Telenet
  8 mei 2019 Lucifer s4 Netflix
  10 mei 2019 The Society Netflix
  10 mei 2019 Easy s3 Netflix
  10 mei 2019 Jailbirds Netflix
  10 mei 2019 O Mecanismo s2 Netflix
  10 mei 2019 Nieuwe Buren s4 Videoland
  11 mei 2019 Manhunt NPO2
  11 mei 2019 Hooten And The Lady Eén
  12 mei 2019 Death And Nightingales BBC First
  12 mei 2019 The Magicians s4 Telenet
  13 mei 2019 The Five BBC First
  14 mei 2019 Years And Years BBC One
  15 mei 2019 Mum s3 BBC Two
  15 mei 2019 Fiskepark Canvas
  17 mei 2019 The Rain s2 Netflix
  17 mei 2019 1994: Limited Series Netflix
  17 mei 2019 A Million Little Things Eén
  18 mei 2019 Informer NPO3
  18 mei 2019 The Flatey Enigma Eén
  19 mei 2019 What We Do In The Shadows BBC Two
  19 mei 201 The Split NPO1
  21 mei 2019 Liberty Lumiereseries.com
  22 mei 2019 Summer Of Rockets BBC Two
  24 mei 2019 Alta Mar (High Seas) Netflix
  24 mei 2019 What/If Netflix
  24 mei 2019 She’s Gotta Have It s2 Netflix
  24 mei 2019 Alex Canvas
  24 mei 2019 Polizei Potsdam NPO1
  28 mei 2019 Deep State s2 FOX
  31 mei 2019 How To Sell Drugs Online (Fast) Netflix
  31 mei 2019 When They See Us Netflix
  31 mei 2019 Good Girls s2 Netflix
  31 mei 2019 Bad Blood s2 Netflix • Naar het overzicht van nieuwsitems