1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in november (UPDATE 2)

  Verwacht in november (UPDATE 2)

  Datum: 30/11/2017

  UPDATE 2

  Naast Papadag, dat woensdag 29 november van start ging, kun je bij Netflix inmiddels ook kijken naar de zes afleveringen van het tweede seizoen van de Australische serie Glitch. Net als bij Les Revenants keren in deze serie ook mensen uit de dood terug: ze weten niet wie ze zijn en wat er met hen gebeurd is. Het hoofdpersonage is agent James Hayes, vertolkt door Patrick Brammall.

  UPDATE

  Wie (nog) geen abonnement heeft op Telenet kan binnenkort naar VIER kijken voor het langverwachte vervolg op Twin Peaks, de cultserie van David Lynch die ons meeneemt naar het legendarische stadje, vijfentwintig jaar later.
  Een nieuwe serie om zeker naar uit te kijken is Unité 42, na La Trêve en Ennemi Public wellicht een nieuwe topreeks voor de RTBF. De serie die werd geregisseerd door drie Vlamingen, gaat over twee agenten (een oude rat en een wispelturig jong ding dat bovendien hacker is) die zich bezighouden met cybercriminaliteit.
   
  Nog een serie om in de agenda te noteren is het tweede seizoen van Chance met in de hoofdrol Hugh Laurie (Dr. House, The Night Manager) als neuropsychiater. Nog meer vervolgseizoenen krijgen we met Victoria (seizoen 2), het Britse Suspects (seizoen 4)
  en Major Crimes (seizoen 2). Op Netflix kun je sedert begin november terecht voor het tweede seizoen van Greenleaf en het eerste seizoen van Guilt over een rijk Amerikaans meisje dat hoofdverdachte wordt in een moordzaak waar de roddelbladen van smullen.

  Op 17 november start op France 2 de nieuwe politieserie L’Art Du Crime, een reeks die zich uiteraard afspeelt in kunstmiddens. Samen met een ontslagen politieman probeert historicus Florence Chassage mysteries op te lossen die te maken hebben met de geschiedenis van de kunst. Florence is zo gepassioneerd door kunst dat zij soms gesprekken voert met overleden artiesten. De opnames vonden plaats in o.a. het kasteel van Amboise en het Louvre. Een tweede seizoen is in voorbereiding.

  Voor de fans van Franse misdaad, nog meer goed nieuws: op 9 november ging op de Franse zender TF1, de politieserie Le Tueur Du Lac, een spin-off van de serie Mystère Du Lac, van start. Lise Stocker, hoofd van de politie en Clovis Bouvier, commandant bij de gendarmerie, leven samen met hun zoontje Tom een zeer gelukkig bestaan. Maar dan komt hun geluk onder druk te staan wanneer ze geconfronteerd worden met twee gruwelijke vrouwenmoorden…
  _____________________________________________________________________________________________________

  November werd afgelopen nacht ingezet met het nieuwste seizoen van American Horror Story. In Cult zien we hoe het de wereld vergaat wanneer Donald Trump wordt verkozen tot de nieuwe Amerikaanse President.
  Andere nieuwe series om deze maand in het oog te houden (of te noteren in je agenda) zijn Alias Grace, na The Handmaid’s Tale een nieuwe serie die gebaseerd is op een boek van Margaret Atwood, Howards End, de vierdelige tv-bewerking van het gekende boek van E.M. Forster met een scenario geschreven door Kenneth Lonergan, Oscarwinnaar voor Manchester By The Sea, het erg gewelddadige The Punisher, de overspelthriller Liar, de westernserie Godless van niemand minder dan Steven Soderbergh, Guerrilla over een paar activisten die in de jaren '70 een politieke gevangene proberen te bevrijden, She’s Gotta Have It, de serie die gebaseerd is op de gelijknamige film van Spike Lee, The Sinner, de thrillerserie waarin Jessica Biel een vrouw speelt die niet weet waarom ze plots aan het moorden slaat en last but not least Love, Lies & Records of hoe een vrouw aan de top van haar carrière, haar werk probeert te combineren met haar dagelijkse leven als moeder en echtgenote. Een leuk weerzien met Ashley Jensen de we kennen als de collega van Ricky Gervais in Extras.

  Maar de serie waar wij vooral naar uitkijken is het vierde seizoen van Peaky Blinders, de ongelooflijk knappe saga van de Birminghamse gangsterfamilie Shelby. Wie zich het einde van seizoen 3 nog herinnert, weet dat er voor Tommy harde tijden aanbreken.

  Uit Nederland komen het langverwachte tweede seizoen van Hollands Hoop en de nieuwe serie Voetbalmaffia, een serie die perfect aansluit bij Spitsbroers.

  Verder zijn er ook een paar (uitstekende) series die debuteren op de openbare zenders zoals The Night Manager, Rellik en het derde seizoen van The Legacy.


  Een (voorlopig) overzicht:

  01 november American Horror Story: Cult Telenet
  01 november Guilt Netflix
  02 november Greenleaf s2 Netflix
  03 november Alias Grace Netflix
  04 november Hollands Hoop s2 NPO 2
  04 november Line Of Duty s3 NPO 2
  05 november The Long Road Home Discovery Channel
  05 november Voetbalmaffia NPO 3
  06 november The Legacy (Arvingerne) s3 NPO 2
  07 november Motherland BBC Two
  07 november The A Word s2 BBC One
  07 november The Night Manager VIER
  09 november Tueur Du Lac TF1
  10 november Lady Dynamite s2 Netflix
  11 november Rellik Canvas
  12 november Howards End BBC One
  15 november Peaky Blinders s4 BBC Two
  15 november Suspects s4 Canvas
  16 november Love, Lies & Records BBC One
  17 november L'Art Du Crime France 2
  17 november The Punisher Netflix
  17 november Victoria s2 Eén
  18 november Liar BBC First
  19 november Unité 42 La Une
  20 november Twin Peaks s3 VIER
  22 november Godless Netflix
  22 november Chance s2 FOX
  22 november Wynona Earp s2 Telenet
  22 november  Major Crimes s2 Eén
  23 november Guerrilla BBC First
  23 november She’s Gotta Have It Netflix
  24 november Frontier s2 Netflix
  26 november The Sinner Telenet

 • Naar het overzicht van nieuwsitems