1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Datum: 22/10/2018


  UPDATE 2
  Groot nieuws! The Little Drummer Girl, door de pers nu al omschreven als het beste wat je dit jaar op televisie zult zien, gaat in première op BBC One op 28 oktober. Net als The Night Manager is ook The Little Drummer Girl gebaseerd op een roman van John Le Carré. Het verhaal speelt zich af in de ‘70’s en volgt de jonge Britse actrice Charlie die niet helemaal tevreden is met hoe haar leven loopt. Wanneer ze in Griekenland de knappe, charmante, maar mysterieuze Becker ontmoet, blijkt al vlug dat zijn bedoelingen niet echt romantisch zijn. Voor ze het weet wordt Charlie betrokken bij een spionagespel, opgezet door meesterbrein Kurtz. De hoofdrollen in deze zesdelige serie worden vertolkt door Alexander Skarsgård, Michael Shannon en Florence Pugh. De regie is in handen van Park Chan-wook (The Handmaiden, Oldboy, Stoker). 

  Een ander heugelijk feit is dat het tweede seizoen van de bejubelde en veelbekroonde serie The Handmaid's Tale te zien is op Canvas. In dit seizoen dat nog donkerder is dan het eerste seizoen, wordt een zwangere Offred meermaals verleid om te ontsnappen. Zal ze het uiteindelijk doen of heeft ze schrik en blijft ze waar ze is?
  ________________________________________________________________________________________________________

  UPDATE

  Voor de Nederlandse fans van Dokter Derek - McDreamy - Shepherd is er goed nieuws. Vanaf 28 oktober kunnen zij hun idool Patrick Dempsey aan het werk zien in de door Jean-Jacques Annaud geregisseerde serie The Truth About The Harry Quebert Affair. Het verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller, gaat over een schrijver in wiens tuin het lijk van een meisje gevonden wordt dat 30 jaar geleden verdween. Naast Dempsey zien we ook Damon Wayans Jr. en Virginia Madsen.

  Op 16 oktober startte het tweede seizoen van Dynasty, de remake van de succesvolle serie uit de jaren tachtig over de strijd tussen twee steenrijke families, de Colbys en de Carringtons. De makers van deze remake hebben op hun cv o.a. Gossip Girl en The O.C. staan.

  Ook nieuw op Netflix is het tweede seizoen van Crazy Ex-Girlfriend, dit in tegenstelling tot Nederland waar onlangs het vierde seizoen startte. De serie over een jonge vrouw die besluit op zoek te gaan naar liefde en romantiek, kreeg erg goede recensies (ook winnaar van een Golden Globe voor beste vrouwelijke vertolking in een comedy) en wordt omschreven als een excellente en charmante mix van comedy en musical, met als onderwerp menselijke relaties.
  Wat we ook over het hoofd zagen was het tweede seizoen van Snowfall, dat van start ging op 6 oktober. Het eerste seizoen van deze serie over de opkomst de crackepidemie in het Los Angeles van de jaren’ 80, is bij ons momenteel te zien op Q2.

  Verder start op Eén deze maand de miniserie Liar, die eerder te zien was op BBC First. Op Canvas kunnen de fans van Britse misdaad ook nog kijken naar het negentiende (!) seizoen van Silent Witness, dat eerder werd uitgezonden op de Nederlandse Openbare Omroep. Van de NPO gesproken, eind oktober kun je er kijken naar Anne+, net als SKAM een Nederlandse webserie die vanaf eind september te volgen is op YouTube en NPO3.nl. Eind oktober gaat de serie over de lesbische twintiger Anne die in Amsterdam woont en studeert, nu ook in première op televisie. In elke aflevering ontmoeten we een nieuwe liefdesrelatie. We volgen Ann vier jaar lang en zien hoe al die relaties haar gevormd hebben tot wie ze is. De hoofdrol wordt vertolkt door Hanna van Vliet.

  Afronden doen we met de autistische dokter Shaun Murphy die eind oktober start met het tweede seizoen van z’n serie The Good Doctor.
  _______________________________________________________________________________________________________

  De serie waar wij persoonlijk het meest naar uit kijken is het tweede seizoen van de documentaire reeks Making A Murderer over Steven Avery die samen met zijn neef Brendan Dassey veroordeeld werd voor de moord op Teresa Halbach. De reeks geeft aan dat justitie de moord in de schoenen wil schuiven van de marginale Avery-familie met wie de lokale politie nog een eitje heeft te pellen. Wat je in de serie te zien krijgt is hemeltergend: manipulatie van getuigen en documenten, het systematisch wissen van sporen, het opdissen van zogezegde bewijsstukken enz. Ondanks de massale petitie en de serie zitten de twee nog steeds vast.

  Een andere opvallende serie die al gestart is, is American Horror Story: Apocalypse, het zevende seizoen van de ophefmakende anthologieserie van Ryan Murphy. Een serie die je deze maand zeker niet mag missen is Bodyguard, de Britse reeks die terecht voor nieuwe kijkcijferrecords zorgde. Wedden dat ook jij van bij de aanvangsminuten verkocht bent?

  Wat voor de fans wellicht het hoogtepunt is van de maand oktober, is het negende seizoen van The Walking Dead. Verder zijn er de nieuwe horrorserie The Haunting Of Hill House, de comedyserie Camping, de Britse serie Wanderlust over de voor-en nadelen van monogaam zijn, het tweede seizoen van de Duitse spionageserie Deutschland 83 dat nu voor de gelegenheid Deutschland 86 heet en het derde seizoen van Daredevil. Allemaal series die ja alvast mag noteren.

  Voor de tieners is er ook nog het derde seizoen van Riverdale en de start van Chilling Adventures Of Sabrina, twee series die allebei gebaseerd zijn op de Archie comic en daarom ook heel wat met elkaar gemeen hebben. Tot slot ook nog een woordje over Mocro Maffia, een nieuwe Nederlandse serie die de kijkers in Nederland in zijn geheel kunnen zien is op Videoland. Mocro Maffia is een misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. De cast bestaat uit onder meer Achmed Akkabi, Nasrdin Dchar, Daan Schuurmans en Robert de Hoog.

  Een voorlopig overzicht

  2 oktober American Horror Story: Apocalypse Telenet
  2 oktober Modern Family s10 Telenet
  3 oktober Our Girl – Bangladesh Tour BBC First
  5 oktober Elite Netflix
  6 oktober Mike Judge Presents: Tales from the Bus Tour s2 Telenet
  7 oktober Doctor Who s11 BBC One
  7 oktober Power s5 Telenet
  7 oktober The Strain s3 Q2
  9 oktober The Walking Dead s9 FOX
  11 oktober Mocro Maffia Videoland
  11 oktober Riverdale s3 Netflix
  12 oktober The Haunting Of Hill House Netflix
  13 oktober Death In Paradise s4 Eén
  14 oktober The Witness For The Prosecution BBC First
  15 oktober Lucifer s1 Q2
  15 oktober Camping Telenet
  16 oktober Informer BBC One
  18 oktober The Rookie Telenet
  19 oktober Wanderlust Netflix
  19 oktober Daredevil s3 Netflix
  19 oktober Liar Eén
  19 oktober Making A Murderer s2 Netflix
  20 oktober The Lawyer NPO3
  20 oktober Silent Witness s19 Canvas
  21 oktober Deutschland 86 s2 Telenet
  24 oktober Bodyguard Netflix
  26 oktober Chilling Adventures Of Sabrina Netflix
  26 oktober The Good Doctor s2 VTM
  27 oktober Vanity Fair NPO2
  28 oktober The Little Drummer Girl BBC One
  29 oktober Midsummer Murders s9 BBC First
  30 oktober Will & Grace s2 TLC
  30 oktober Anne+ NPO3
  31 oktober The Handmaid's Tale s2 Canvas

 • Naar het overzicht van nieuwsitems