1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Verwacht in oktober (UPDATE 2)

  Datum: 18/10/2022


  De laatste zondag van oktober pakt uit met drie topseries. Een daarvan is SAS Rogue Heroes, de nieuwe serie van Steven Knight, bedenker van Peaky Blinders. Ervan overtuigd dat traditionele commando-eenheden niet werken, bedenkt David Stirling, een officier die in het ziekenhuis werd opgenomen na een mislukte trainingsoefening, een radicaal plan dat indruist tegen alle geaccepteerde regels van moderne oorlogsvoering. Stirling vecht om toestemming  te krijgen om de sterkste, brutaalste en slimste soldaten te rekruteren voor een kleine undercover-eenheid die chaos achter de vijandelijke linies zal veroorzaken. Het team van Stirling is meer rebel dan soldaat en is net zo gecompliceerd, gebrekkig en roekeloos als verbazingwekkend dapper en heldhaftig. SAS is geboren…

  Op Eén kun je die dag kijken naar het tweede seizoen van Onder Vuur over de avonturen en problemen van Post Oosteroever. We zijn een jaar later. De dood van hun geliefde brandweervriend Vincent heeft voor een gat gezorgd dat niet opgevuld geraakt. Niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk, want Post Oosteroever kampt met onderbemanning. En ondanks hun verwoede pogingen krijgen Luitenant Dominique en Adjudant Orlando ook geen extra budget om verouderd materiaal te vernieuwen. Wanneer de komst van een nieuw windmolenpark tot aanhoudende rellen leidt bij de visserij komt Post Oosteroever ongewild in de vuurlinie te staan. De opeenstapeling van incidenten dreigt de hechte ploeg uit elkaar te doen vallen en zet zo het voortbestaan van de kazerne op het spel. Louis Talpe, Lien De Graeve, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Dirk Van Dijck, Ann Tuts en Wouter Bruneel krijgen in het korps versterking van Jennifer Heylen, Guga Baúl en Gust Mestdach. Daarnaast zijn ook Lynn Van Royen, Ilse De Koe, Sebastiaan Dewaele en Joke Devynck opnieuw te zien in dit nieuwe seizoen.

  Wie het graag wat serieuzer heeft moet die zondag afstemmen op Canvas waar de Britse serie This England te zien is. Deze gloednieuwe fictiereeks gaat over de eerste coronagolf in Groot-Brittannië in 2020 en de manier waarop de Britten die hebben aangepakt, van wetenschappers over mensen in de medische frontlijn tot politici, in het bijzonder Boris Johnson. Die rol wordt vertolkt door Kenneth Branagh. Met Michael Winterbottom (Jude, Welcome to Sarajevo) en Julian Jarrold (Great Expectations, Brideshead Revisited) tekenden ook twee grote namen voor het scenario en de regie.

  Tot slot is er ook nog het tweede seizoen van The Pact, een Britse anthologieserie die start op 24 oktober. Christine's familie, oudste zoon Will, jongste zoon Jamie en dochter Megan, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na de recente tragische dood van hun broer Liam. Terwijl ze uitkijken naar Megans bruiloft, staat hun leven plots op zijn kop wanneer een vreemdeling, Connor, arriveert in de stad en claimt een connectie te hebben die niemand zich had kunnen voorstellen.
  _________________________________________________________________________________________________________

  Een van de topseries die we deze maand nog te zien krijgen is The Responder, een Britse politieserie die geregisseerd werd door onze landgenoot Tim Mielants. Acteur Martin Freeman (Sherlock, A Confession) geeft in de serie gestalte aan Chris Carson, een geplaagde politieagent die in een criminele wijk in Liverpool gevaarlijke nachtdiensten moet draaien. Hij gaat op zoek naar een junkie die een lading drugs gestolen zou hebben, terwijl zijn argwanende collega's hem in de gaten houden. De serie bestaat uit zes afleveringen, maar eerder dit jaar kondigde de BBC aan dat er ook een tweede seizoen in de maak is.

  Een dag eerder kunnen we op Eén kijken naar een andere Britse misdaadserie, Karen Pirie. De serie draagt de naam van het hoofdpersonage: de genaamde detective Karen Pirie (vertolkt door Lauren Lyle uit Vigil en Outlander). 25 jaar nadat drie studenten het lichaam gevonden hebben van Rosie Duff, wordt n.a.v. een podcast DS Pirie belast met het heropenen van de zaak. Wanneer er recent opgedoken bewijsmateriaal een van de studenten verdacht maakt, gaat Karen de verdachte achterna om zijn versie van de feiten te horen.

  In Holding, een andere Britse vierdelige misdaadserie, draait alles rond sergeant PJ Collins, een vriendelijke boom van een vent, die mensenschuw is en die zijn dagen vult met het eten van comfortfood en het oplossen van tweederangspolitiezaken. Wanner in het Ierse dorpje menselijke resten gevonden worden, krijgt hij eindelijk de kans om een echte zaak op te lossen… De hoofdrol wordt gepeeld door Conleth Hill die we allemaal kennen als Lord Varys uit Game Of Thrones.

  Een Vlaamse serie die nieuw is in oktober is Roomies, een serie die dagelijks te zien is over twee jonge lesbiennes die samen gaan wonen in een appartement in Brussel. De hoofdrollen worden gespeeld door Laura De Geest, die de losbandige Ama speelt en Ahlaam Teghadouini (Grond, Sihame) die als Bibi van een romantische relatie met een vrouw droomt.

  _________________________________________________________________________________________________________

  Oktober kondigt zich aan als een maand boordevol series (61): veel middelmatige, enkele uitschieters en een handvol om te ontdekken.

  De serie van de maand is voor ons The White Lotus s2. Een anthologieserie waarvan de actie zich ditmaal afspeelt in Italië. Een nieuw verhaal, een nieuwe cast, maar wel dezelfde crew die verantwoordelijk was voor de veelvuldige Emmywinnaar. Een andere serie waar we hals reikend naar uitkijken is Candy over Candy Montgomery, een vrome vrouw die met een bijl haar kerkvriendin om het leven bracht. De hoofdrol wordt gespeeld door Jessica Biel. Een andere persoonlijke topper is het derde seizoen van Deadwind, de Finse misdaadserie rond rechercheur Sofia Karppi. Een andere Scandinavische serie die de moeite loont is Trom, de eerste serie afkomstig uit de Faeröer-eilanden. Het hoofdpersonage (gespeeld door Ulrich Thomson uit Forhøret) s een journalist die een fantastisch verhaal ruikt wanneer een milieu-activiste dood wordt teruggevonden. Wie van Westworld hield moet zeker kijken naar The Peripheral, een sf-thriller gemaakt door hetzelfde team. Heel leuk is Derry Girls, de komedie waarin we aantal tieners uit Derry volgen tijdens de burgeroorlog tussen katholieken en unionisten, begin jaren ’70. Helaas voor de fans is dit derde seizoen ook meteen het allerlaatste. Een serie die uitstekende recensies kreeg is The Bear over een jonge chef uit de wereld van high-dining die terugkeert naar Chicago om de sandwich shop van zijn familie te runnen. Van de producent van Eight Grade en de onderschatte serie Ramy. Tot slot is er ook nog Conversations With Friends van de makers en auteur van Normal People. Niet van hetzelfde niveau, maar toch zeker de moeite waard.

  Wie houdt van een ontdekkingstocht kan uitkijken naar The Playlist over het ontstaan van Spotify, een Scandinavische serie die het beste laat verhopen. Op basis van de trailer denken we dat ook van The Watcher, een thriller over een koppel dat geterroriseerd wordt in hun nieuwe huis. Van de maker van American Horror Story, Pose, American Crime en met topacteurs als Bobby Cannavale, Naomi Watts, Jennifer Coolidge, Margo Martindale, Christopher McDonald en Mia Farrow. Notre-Dame is een serie over een gebeurtenis die nog fris in het geheugen ligt: de brand in de kathedraal Notre-Dame in Parijs. Een Franse serie met de nodige dramatiek en een waargebeurd verhaal, het ontdekken waard zouden we zeggen. Nog een Franse serie waar we nieuwsgierig naar zijn is L'Effondrement, een serie die wil aantonen wat er gebeurt als de wereld in elkaar stort, als ons maatschappelijk en economisch systeem het begeven. In de huidige tijd, een serie die het bekijken zeker waard is. Afronden doen we met Guillermo Del Toro’s Cabinet Of Curiosities en The Devil’s Hour. Deze laatste reeks is een intrigerende thrillerserie over een vrouw die elke nacht precies om 3h33 wakker wordt, precies tijdens het uur van de duivel. Jessica Raine (Call The Midwfe) en Peter Capaldi (Doctor Who) spelen de hoofdrollen. Guillermo Del Toro’s Cabinet Of Curiosities vertelt ons een aantal huiveringwekkende verhalen opgedist door regisseur Guillermo Del Toro, de maker van Hellboy, The Shape Of Water, Pan’s Labyrinth, Mimic en Cronos. Die naam als referentie is er één die kan tellen.

  1-10-22 Trom Canvas
  2-10-22 Conversations With Friends Canvas
  3-10-22 The Walking Dead s Fox TV
  3-10-22 Inspector Geroge Gently s1-8 BBC First
  3-10-22 Moonshine s2 Streamz/Telenet
  4-10-22 The Equalizer s3 Streamz/Telenet
  5-10-22 The Bear Disney+
  5-10-22 Wielka Woda (High Water) (Pools) Netflix
  6-10-22 Aftershock: Everest and the Nepal Earthquake (doc) Netflix
  7-10-22 Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (doc) Netflix
  7-10-22 Derry Girls s3 Netflix
  7-10-22 Glitch (Koreaans) Netflix
  7-10-22 Man On Pause (Turks) Netflix
  7-10-22 The Midnight Club Netflix
  7-10-22 Chucky s2 Streamz/Telenet
  7-10-22 Wahl Street (doc) s2 Streamz/Telenet
  8-10-22 Agent Hamilton s2 NPO3
  8-10-22 Bad Guys (Thais) Netflix
  8-10-22 Little Women Netflix
  9-10-22 Miss Fisher’s Murder Mysteries BBC First
  9-10-22 Holding Eén
  11-10-22 Island of the Sea Wolves (doc) Netflix
  11-10-22 The Cage (Koeweits) Netflix
  11-10-22 Avenue 5 s2 Streamz/Telenet
  12-10-22 Big Shot s2 Disney+
  12-10-22 Law & Order: Organised Crime s3 Streamz/Telenet
  12-10-22 Belascoarán, PI (Mexicaans) Netflix
  12-10-22 Wild Croc Territory Netflix
  12-10-22 Candy Disney+
  13-10-22 Sue Perkins: Perfectly Legal (doc) Netflix
  13-10-22 The Playlist Netflix
  13-10-22 The Watcher Netflix
  14-10-22 Shantaram Apple TV+
  14-10-22 Tutto Chieda Salveza (Italiaans) Netflix
  14-10-22 Sagrada Familia (Spaans) Netflix
  14-10-22 Missmatched s2 (Indisch) Netflix
  14-10-22 Take 1 (Japans) (doc) Netflix
  17-10-22 Roomies Eén
  17-10-22 Once Upon A Small Town Netflix
  18-10-22 Unsolved Mysteries s3 (doc) Netflix
  19-10-22 Les Amateurs Disney+
  19-10-22 Notre-Dame (Frans) Netflix
  19-10-22 The Green Glove Gang (Pools) Netflix
  21-10-22 The Peripheral Amazon Prime Video
  21-10-22 Acapulco s2 Apple TV+
  21-10-22 Karen Pirie Eén
  21-10-22 Trom MyLum
  21-10-22 From Scratch Netflix
  21-10-22 Barbarians s2 Netflix
  21-10-22 High: Confessions of an Ibiza Drug Mule (doc) Netflix
  22-10-22 The Responder Canvas
  23-10-22 Het Gouden Uur NPO3
  23-10-22 Life After Life BBC First
  24-10-22 The Pact s2 BBC One
  25-10-22 Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities Netflix
  26-10-22 The Mysterious Benedict Society s2 Disney+
  28-10-22 Rules Of The Game NPO2
  28-10-22 The Devil’s Hour Amazon Prime Video
  28-10-22 Grantchester s4 BBC First
  28-10-22 I Am A Stalker (doc) Netflix
  28-10-22 If Only (Spaans) Netflix
  28-10-22 The Bastard Son & The Devil Himself Netflix
  29-10-22 Deadwind s3 (Fins) Netflix
  30-10-22 Rosemary & Thyme s3 BBC First
  30-10-22 SAS Rogue Heroes BBC One
  30-10-22 Onder Vuur s2 Eén
  30-10-22 This England Canvas
  31-10-22 L’Effrondrement NPO3
  31-10-22 The White Lotus s2 Streamz/Telenet


 • Naar het overzicht van nieuwsitems