1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht in september (UPDATE 2)

  Verwacht in september (UPDATE 2)

  Datum: 26/09/2022

  Wat mogelijk een topserie wordt, is Inside Man, een serie die geschreven werd door Steven Moffat, de scenarist van Coupling, Dracula en Sherlock. De vierdelige reeks gaat over een man die ter dood veroordeeld is in de VS en die op de meest onmogelijke manier het pad kruist van een vrouw die gevangen zit in een kelder onder een Engelse pastorie. Verder zijn ook de dominee uit een rustig Engels plaatsje, een journalist die op zoek is naar een goed verhaal en een leraar wiskunde bij het mysterie betrokken. In de rolverdeling zien we Stanley Tucci, David Tennant, Dolly Wells, Lydia West en Dylan Baker.

  Vanaf 30 september kunnen de abonnees van Videoland kijken naar een nieuwe komische dramaserie over het opvoeden van kinderen. In Moedermaffia dreigt moeder Daan haar dochter Pip te verliezen aan de perfecte stiefmoeder from hell Monique. Dus moet ze plotseling gaan bewijzen dat ze een goede ouder is, ook al weet eigenlijk niemand wat dat precies inhoudt. De hoofdrol wordt gespeeld door Loes Haverkort (Julia’s Tango, Celblok H, Vechtershart). In de andere rollen zien we Benja Bruijning (Dirty Lines, Nieuwe Buren, Undercover), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen, Oogappels) en Tina de Bruin (Gouden Bergen, Julia’s Tango, Het Geheime Dagboek Van Hendrik Groen)

  Ook op 30 september gaat de fantastische documentaire Human Playground in première, een unieke serie over sport, cultuur en tradities. Idris Elba is uitvoerend producent en voice-over voor deze epische nieuwe documentaireserie.  

  Tot slot is er ook nog het derde seizoen van de Britse misdaadserie McDonald & Dodds. In dit seizoen krijgen Tala Gouveia en Jason Watkins het gezelschap van een nieuwe baas, hoofdinspecteur Mary Ormond. Het seizoen bestaat uit drie afleveringen met elk een afzonderlijk verhaal.

  _________________________________________________________________________________________________________

  Vanaf 18 september kunnen de fans van misdaadseries kijken naar het tweede seizoen van Bloodlands, afgelopen jaar een van de meest bekeken drama’s op de BBC. James Nesbitt speelt opnieuw de rol van DCI Tom Brannick die een nieuwe zaak moet onderzoeken. Naast Nesbitt zien we ook Charlene McKenna, Lorcan Cranitch, Lola Petticrew, Chris Walley en Victoria Smurfit.

  Aan Britse thrillers geen gebrek want naast het tweede seizoen van Bloodlands, kun je ook kijken naar Crossfire, een driedelige puntje-van-de-stoel thriller over een familie die in een luxueus vakantieoord op de Canarische eilanden het doelwit wordt van een dodelijk vuurgevecht. De hoofdrollen worden gespeeld door Keeley Hawes (Bodyguard), Lee Ingleby (Innocent), Josette Simon (Small Axe) en Anneika Rose (Line Of Duty).

  Op MyLum kun je kijken naar het driedelige Deense historische drama Margrete, Queen Of The North over één van de machtigste vrouwen in de Europese geschiedenis: Koningin Margrete. Zij bereikte wat een man nooit eerder is gelukt. Ze verenigde Denemarken, Noorwegen en Zweden in een vreedzame Scandinavische grootmacht. Maar vijanden liggen op de loer.
  Verder zijn er op deze streamer ook nog twee Poolse series. In Klangor gaat een vader die niets meer te verliezen heeft op zoek naar zijn vermiste dochter. In het tweede seizoen van de serie Adam Kruk over de gelijknamige gekwelde politieagent, komt Kruk terecht in een illegaal netwerk van tabakssmokkel met lokale maffiabendes die elkaar bestrijden.

  Streamz pakt deze maand ook nog uit met een andere Vlaamse serie: in 2DEZIT volgen we de achttienjarige Lotte een stijlvolle, charmante nieuwkomer aan de unief, die met haar high school sweetheart Lucas pas verhuisd is naar een chaotisch studentenkot. Lotte, niet langer de ster van de speelplaats, snakt gretig naar het turbulente studentenleven, maar beseft nauwelijks hoe hard haar wereld door elkaar zal geschud worden. Van de makers van wtFOCK, Match, Couples Therapy en Bathroom Stories.

  Tot slot is er voor de francofielen onder ons ook nog Les Combattantes, de nieuwe serie van de makers van Le Bazar De La Charité (in 2019 de meeste bekeken serie op TF1) over het lot van vier vrouwen tijdens de WOI. Naast de producent en regisseur van voormelde serie keren ook actrices Audrey Fleurot, Camille Lou et Julie de Bona terug. Fleurot (HPI, Les Engrenages) speelt de rol van een mysterieuze prostituee die verdacht wordt van spionage, Lou (Le Bazar De La Charité) is een jonge, feministische verpleegster, de Bona (Peur Sur Le Lac) speelt de overste van een klooster dat omgevormd wordt tot militair hospitaal en Sofia Essaïdi (La Promesse) tot slot, komt plots aan het hoofd te staan van de autofabriek van haar man, die naar de oorlog vertrokken is. In de andere rollen zien we onder meer Tcheky Karyo (Baptiste), Sandrine Bonnaire (Les Amants Du Pont-Neuf) en Vincent Rottiers (Renoir).
  _________________________________________________________________________________________________________

  Was House Of The Dragon vorige maand het hoogtepunt, dan is dat deze maand zeker Lord Of The Rings: The Rings Of Power, de langverwachte tv-serie gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien die uitgroeide tot de duurste serie aller tijden. Maar nu de vakantie voorbij is en het dagelijkse leven zijn normale gangetje herneemt, zorgen de tv-zenders en streamers uiteraard ook voor een (zeer) ruim ander aanbod.

  Naast The Rings Of Power kijken wij deze maand ook uit naar het derde seizoen van Trapped dat nu de serie op Netflix zit, met Entrapped een nieuwe titel heeft gekregen. Ook leuk zijn de twee Vlaamse guilty pleasures: Chantal, een nieuwe serie rond agent Chantal Vantomme (Eigen Kweek) en het derde seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Nederlandse kijkers die geabonneerd zijn op Videoland kunnen deze maand kijken naar het einde van The Handmaid’s Tale: de finale afrekening tussen June en Serena. Een datum is nog niet bekend, maar in de VS is de première voorzien op 14 september.

  Nog twee andere noemenswaardige series waarvan de datum nog niet bekend is, zijn het tweede seizoen van Bloodlands en de nieuwe Ryan Murphy-serie over Dahmer met Evan Peters (American Horror Story, Pose, Mare Of Easttown) in de rol van Jeffrey Dahmer. Aan uitstekende Scandinavische series is er deze maand ook geen gebrek. Naast het voornoemde Entrapped kun je ook kijken naar het tweede seizoen van Snabba Cash en het tweede seizoen van Forhøret. Daarnaast zijn er ook nog de Noorse series The Lørenskog Disappearance, Delete Me en Alt Du Elsker. Andere series die de moeite lonen om te ontdekken zijn Devil In Ohio over een meisje dat gevlucht is uit een sekte; The Rehearsal, een heel aparte serie die wel uitstekende ratings krijgt (8,9 op IMDb); Mike, de serie over bokser Mike Tyson (die evenwel niet te spreken is over deze serie); Old Man met Jeff Bridges als een ex-huurling die opgejaagd wordt en het tweede seizoen van de rampenserie La Brea. Voor tieners zijn er deze maand het vijfde seizoen van Cobra Kai en de nieuwe Disney+ serie Andor, een prequel op de Star Wars spin-off Rogue One. Afronden doen we met de Nederlandse series Rampvlucht over de fameuze Bijlmerramp in 1992 en het vierde seizoen van Oogappels, de serie over vier verschillende gezinnen die worstelen met de opvoeding van hun puberende kinderen.


  Een (voorlopig) overzicht van het septemberaanbod

  1-09-22 Vise Le Coeur (Frans) TF1
  1-09-22 Hors Saison (Frans) France 3
  1-09-22 Detox (Frans) Netflix
  2-09-22 LOTR: The Rings Of Power Amazon Prime Video
  2-09-22 Life By Ella Apple TV+
  2-09-22 You’re Nothing Special (Spaans) (Tú No Eres Especial) Netflix
  2-09-22 Voices of Desperation (doc) Streamz/Telenet
  2-09-22 Devil In Ohio Netflix
  2-09-22 The Brokenwood Mysteries s4 Eén
  2-09-22 Fakes Netflix
  3-09-22 Little Women (Koreaans) Netflix
  3-09-22 The Tourist NPO3
  4-09-22 Chantal Eén
  5-09-22 Once Upon A Small Town (Koreaans) Netflix
  6-09-22 Miss Scarlet And The Duke s2 BBC First
  7-09-22 Tell Me Lies Disney+
  7-09-22 Indian Predator: Diary Of A Serial Killer (doc) (Indisch) Netflix
  7-09-22 Oogappels s4 NPO1
  7-09-22 After The Trial Streamz/Telenet
  7-09-22 The Rehearsal Streamz/Telenet
  7-09-22 Delete Me Streamz/Telenet
  7-09-22 The Disappearance Of Nancy Holloway Streamz/Telenet
  7-09-22 Diario de un Gigoló (Mexicaans) Netflix
  8-09-22 Growing Up! (doc) Disney+
  8-09-22 Mike Disney+
  8-09-22 The Zone: Survival Mission (Koreaans) Disney+
  8-09-22 Wedding Season Disney+
  8-09-22 Entrapped (IJslands) Netflix
  8-09-22 The Imperfects Netflix
  8-09-22 Stuck BBC Two
  9-09-22 Gutsy (doc) Apple TV+
  9-09-22 Margrete, Queen Of The North MyLum
  9-09-22 Cobra Kai s5 Netflix
  9-09-22 Merli, Sapere Aude s2 (Spaans) Netflix
  9-09-22 Narco-Saints (Koreaans) Netflix
  11-09-22 We Hunt Together s2 BBC First
  12-09-22 Dr. Death Fox
  14-09-22 Maggie Disney+
  14-09-22 Heartbreak High Netflix
  14-09-22 True Crime Belgium: De Keldermoord Streamz/Telenet
  14-09-22 El Rey, Vicente Fernández (Mexicaans) Netflix
  14-09-22 Sins of Our Mother (doc) Netflix
  14-09-22 The Lørenskog Disappearance (Noors) Netflix
  15-09-22 The Handmaid's Tale s5 Videoland
  15-09-22 Terim (doc) (Turks) Netflix
  16-09-22 A Private Affair (Spaans) Amazon Prime Video
  16-09-22 Fate: The Winx Saga s2 Netflix
  16-09-22 Gymnastics Academy: A Second Chance Netflix
  16-09-22 Santo (Spaans) Netflix
  16-09-22 The Brave Ones (Zuid-Afrikaans) Netflix
  17-09-22 Los Espookys s2 Streamz/Telenet
  18-09-22 Bloodlands s2 BBC One
  18-09-22 The Sinner s4 VTM3
  19-09-22 Les Combattantes TF1
  20-09-22 Crossfire BBC One
  21-09-22 Fortune Seller: A TV Scam (Wanna) (doc) Netflix
  21-09-22 Only For Love (Só Se For Por Amor) (Braziliaans) Netflix
  21-09-22 Andor Disney+
  22-09-22 Snabba Cash s2 (Zweeds) Netflix
  22-09-22 Thai Cave Rescue Netflix
  23-09-22 Klangor MyLum
  23-09-22 Jamtara – Sabka Number Ayega (Indisch) Netflix
  23-09-22 The Girls At The Back (Spaans) (Las De La Última Fila) Netflix
  24-09-22 Dynasty s5 Netflix
  24-09-22 Crime NPO2
  24-09-22 Forhøret s2 NPO3
  26-09-22 The Outlaws s2 BBC First
  26-09-22 Mijn Slechtste Beste Vriendin s3 Streamz/Telenet
  26-09-22 Inside Man BBC One
  27-09-22 Reasonable Doubt Disney+
  28-09-22 The Mighty Ducks: Game Changers Disney+
  28-09-22 Old Man Disney+
  28-09-22 La Brea s2 Streamz/Telenet
  29-09-22 Rampvlucht NPO1
  29-09-22 Die Kaiserin (Duits) Netflix
  29-09-22 2DEZIT Streamz/Telenet
  29-09-22 Alt Du Elsker (Everything You Love) (Noors)  NPO3
  30-09-22 Miskina (Frans) Amazon Prime Video
  30-09-22 Adam Kruk s2 MyLum
  30-09-22 Law & Order: Organized Crime s2 Streamz/Telenet
  30-09-22 Jungle Amazon Prime Video


 • Naar het overzicht van nieuwsitems