1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verwacht op Canvas

  Verwacht op Canvas

  Datum: 28/12/2022


  Naast eigen fictie (zie verder) brengt Canvas dit voorjaar ook weer internationale kwaliteitsfictie. Op zaterdag zijn dat edgy thrillers en misdaadverhalen. Op zondag is de scope breder, met topfictie in diverse genres en over uiteenlopende onderwerpen.

  Het misdaadseizoen op zaterdag begint met de tweede reeks van The Hunters (Jägarna). Voormalig politieman Erik Bäckström (Rolf Lassgård, bekend van Wallander) is na een lang verblijf in Stockholm teruggekeerd in zijn geboortestreek Norbotten in de ongerepte natuur van Noord-Zweden. Hij wordt er geconfronteerd met een moordzaak van 15 jaar geleden waarbij een man mogelijk onterecht werd veroordeeld.

  Vanaf zaterdag 7 januari om 20.35 u. Later volgen nog de nieuwe reeksen Viewpoint en Hidden, en nieuwe seizoenen van The Truth Will Out en Face To Face.

  Op zondag is er eerst The Offer, een fascinerende tiendelige Paramount-reeks over het productieproces van de legendarische maffiaklassieker The Godfather van Francis Ford Coppola in 1972. De film maken was blijkbaar al bijna even spannend, intimiderend en episch als het verhaal zelf. The Offer wordt verteld vanuit het standpunt van producer Al Ruddy (Miles Teller). Die mag bij Paramount de productie opstarten van de verfilming van 'The Godfather' van Mario Puzo, een eerder onbekende auteur die nu wel een bestseller te pakken heeft. Maar het boek en de filmplannen krijgen veel tegenkanting vanuit de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap. En dan is er nog de concurrentie van de andere filmstudio’s, de keuze van een regisseur (Coppola), de moeilijke casting en de logistieke nachtmerrie die de productie dreigt te worden.

  Vanaf zondag 8 januari om 22.00 u. (telkens twee afleveringen) en meteen integraal op VRT MAX.

  Daarna volgt Billy The Kid, een achtdelige westernreeks over de beruchte outlaw Henry McCarty alias William H. Bonney (1859 – 1881). De reeks werd geproduceerd door Michael Hirst (Elisabeth, The Tudors, Vikings). Het verhaal begint met de jeugdjaren van de latere revolverheld. We zien hoe hij als kind met zijn arme Ierse familie vanuit New York naar het Westen trekt, op jonge leeftijd wees wordt, have en goed verliest en op het slechte pad geraakt. Hij belandt in New Mexico en speelt een cruciale rol in de bendeoorlog van Lincoln County, waarna hij wordt opgejaagd door de sheriff van die stad, Pat Garrett.

  Vanaf zondag 12 februari om 22.00 u. (telkens twee afleveringen) en meteen integraal op VRT MAX.

  Later in het voorjaar volgt dan Zonder Afspraak, een eigentijdse tragikomische reeks over een Gentse kapper die droomt van een muzikale carrière en daardoor zijn gezin, zijn omgeving en vooral zichzelf in de problemen brengt. Aziz is 40 en runt het kapsalon ‘Zonder afspraak’. Maar eigenlijk zou hij veel liever muzikant zijn. Op een dag besluit hij ervoor te gaan, een beetje geholpen door het toeval, een vroege midlifecrisis en een buurman die hem onbewust een duwtje in de rug geeft. Het scenario is van de hand Nuran Karaca (Spitsbroers) en Yahya Terryn (Professor T.), die ook de regie doet. De cast bestaat in grote mate uit Gentenaars, zoals Ali Can Ünal (Amigo's, De Shaq), Souad Boukhatem (De Twaalf) en muzikant Farouk Jomâa N. Ben Ali, met ook nog Tom Vermeir (Twee Zomers, De Twaalf), Ann Miller (Twee Zomers, De Bunker) en Otto Jan Ham.

  Daarna volgen onder meer nog de vijfde reeks van het onvolprezen The Handmaid’s Tale en de Finse reeks Cargo, over migratie en mensenhandel.


 • Naar het overzicht van nieuwsitems