1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Videoland werkt aan nieuwe serie

  Videoland werkt aan nieuwe serie

  Datum: 30/04/2020


  Deze week liet Videoland, het streamingplatform van RTL, weten dat ze gestart zijn met de voorbereidingen van een nieuwe dramaserie rond de berichte Ruinerwold-zaak.

  De geruchtmakende zaak draait om Gerrit Jan van D. (67), die ervan wordt beschuldigd zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil te hebben vastgehouden in een boerderij nabij het Drentse dorp Ruinerwold. Het bestaan van het gezin kwam in oktober vorig jaar aan het licht nadat een zoon over de situatie had verteld in een lokale bar.

  Van D., wiens vrouw in 2004 overleed, heeft negen kinderen. De jongste zes woonden vanaf hun geboorte in afzondering bij hem op de boerderij. Niemand mocht van hun bestaan weten. De kinderen leefden volgens het Openbaar Ministerie (OM) in een soort religieuze ban. Van D. zou zijn kinderen vanaf jonge leeftijd hebben mishandeld. Twee oudere kinderen, die niet op de boerderij woonden, zou hij daarnaast seksueel hebben misbruikt.

  Antoinette Beumer, die recentelijk is aangesteld als Hoofd Drama bij Videoland, vindt het een mooie uitdaging. “Verhalen zoals Ruinerwold zijn vaak een ver-van-je-bed-show. Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden.”
  De serieschrijfster denkt dat er veel animo voor is. “Videoland streeft ernaar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.”


 • Naar het overzicht van nieuwsitems