1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Vlaamse misdaadserie met een twist

  Vlaamse misdaadserie met een twist

  Datum: 8/12/2023


  In het voorjaar van 2024 kun je op Streamz kijken naar Styx, een misdaadserie met een twist. De hoofdrol wordt gespeeld door Sebastien Dewaele (Eigen Kweek).

  Dewaele speelt de corrupte politieman Raphaël Styx. Zijn vrouw Isabelle heeft de echtscheiding aangevraagd en zijn kinderen zijn van hem vervreemd. Op een nacht verrast hij op de pier van Oostende een gemaskerde moordenaar die een man wurgt. Hij achtervolgt de dader, maar de moordenaar trekt een wapen en schiet Styx neer. Wanneer de zon terug opgaat boven de kille Noordzee, spoelt Styx’ lichaam aan op het strand. Leeft hij nog? Hij opent zijn ogen, maar hij voelt geen pols meer. En de kogelwonden in zijn borstkas bewijzen dat hij niet gedroomd heeft. Wie is zijn moordenaar? En hoe groot is de prijs die hij voor deze tweede kans moet betalen?

  In de andere rollen zien we onder meer Koen De Bouw (Alter Ego, WIL), Werner Kolf (Patser), Loes Haverkort (Moedermaffia), Aimé Claeys (1985), Dahlia Pessemiers-Benamar (De Ridder), Wim Willaert (Nonkels, Eigen Kweek) en Anemone Valcke (De Twaalf). De regie was in handen van Jeroen Dumoulein (Chantal, Gent-West).

  De serie gaat in aanwezigheid van Sebastien Dewaele, Koen De Bouw, Aimé Claeys, Anemone Valcke, Jul Goossens, Dahlia Pessemiers-Benamar, Lilith Pas, Loes Haverkort en Werner Kolf in première op 1 februari op het komende Filmfestival Oostende.


  Kijk hier naar de eerste beelden van Styx • Naar het overzicht van nieuwsitems