1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Amateurs

Season1.be445


Het verhaal van Amateurs begint in een kleine parochiezaal van een landelijk dorp, waar Jan Delvo (Marc Van Eeghem) de enthousiaste bezieler is van een amateurtoneelgezelschap. Jan schrijft jaarlijks zijn eigen deurenkomedie, dit jaar ‘De lavabo van tante Jos’, die hij wil gaan regisseren met zijn gezelschap. Voorzitter Jos (Fred Van Kuyk) heeft echter andere plannen. Het is dertig jaar geleden dat zijn amateurgezelschap De Pajotters nog eens geselecteerd werd voor het Koninklijk Landjuweel, dé jaarlijkse wedstrijd voor het beste amateurgezelschap van het land. Hij wil met het stuk: 'De Malheur van de Facteur' nog één keer alles uit de kast halen. Om dit te realiseren weet hij een bekende professionele regisseur te overtuigen om de regie op zich te nemen: Stanny Krets (Stanny Crets). Dit tot groot enthousiasme van de rest van de groep, maar dik tegen de zin van Jan…

Het scenario werd geschreven door Jef Hoogmartens (Franky in Thuis), met medewerking van Steve Aernouts en Jonas Van Geel, die ook allemaal belangrijke rollen in de reeks spelen. Het werd een tragikomische reeks over een amateur-toneelgezelschap vol warme personages en herkenbare situaties en waarin vriendschap en oprechte naïviteit hand in hand gaan. Frank Van Passel stond in voor de regie. “Charlie Chaplin zei ooit: We zijn allemaal amateurs, we leven niet lang genoeg om iets anders te worden. Deze reeks is een ode aan élke amateur in wat dan ook. Een ode aan het leven dus”, aldus Van Passel, die eerder al De Smaak Van De Keyser, Terug Naar Oosterdonk, Het Varken Van Madonna, Villa Des Roses en Manneke Pis regisseerde. Caviar, het productiehuis van o.a. Clan, Connie & Clyde en de films SM Rechter, Smoorverliefd en Bo, produceerde de reeks.

Naast Stany Crets, Steve Aernouts, Jef Hoogmartens en Jonas Van Geel zien we ook nog Ann Tuts, Marieke Dilles, Ludo Hoogmartens, Els Dottermans, Mieke De Groote, Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Maarten Bosmans en Frank Vercruyssen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •