1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Amigo's

Season1.be445

Amigo’s vertelt het verhaal van Rik Bossuyt, een 47-jarige kerel die na vijftien jaar celstraf - het gevolg van een gewapende overval met doodslag - vrijkomt en een restaurant wil opstarten. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn gevangenisvrienden die zich mee op de zaak storten, want aan ambitie ontbreekt het hen niet. Allemaal willen ze graag op het rechte pad blijven, maar al vlug ondervinden ze dat dat niet gemakkelijk is want het verleden laat hun niet los en wat het perfecte pand had moeten zijn, was vroeger een bordeel.

Amigo’s werd geschreven door Jean-Claude Van Rijckeghem en Pierre De Clercq, allebei doorgewinterde scenaristen. Van Rijckeghem is bekend van o.a. Aanrijding In Moscou, Adem, Brasserie Romantiek en Trouw Met Mij. De Clercq kennen we dan weer van Hasta La Vista, Halfweg en Brabançonne.
De regie is in handen van Kadir Balci van Trouw Met Mij en Turquaze, en van Hendrik Moonen van de tv-serie Zuidflank, die trouwens ook de second unit regisseur was op de set van Turquaze.

De cast oogt bijzonder sterk met Jurgen Delnaet (Aanrijding In Moscou, Halfweg) in de rol van Rik Bossuyt, Johny Voners uit F.C. De Kampioenen als Berten, de klusjesman van de Amigo’s die ook een gepassioneerde tuinman is, Sahin Avci (Voor Wat Hoort Wat) als de sous-chef, Wouter Hendrickx (Cordon, Adem, De Ridder) als de boekhouder, Matthieu Sys (In Vlaamse Velden) als de ober van dienst en Tom Van Bauwel (Spitsbroers) als Alain Kerkhoffs, de vroegere partner-in-crime van Rik. Verder zien we ook nog Frances Lefebure (Nieuw Texas), Kurt Rogiers (Spitsbroers), Kristine Van Pellicom (Clan), Sandrine André (Familie), Ruth Becquart (Clan) en Daisy Van Praet (Voor Wat Hoort Wat).

Amigo’s is een verrassend goede serie. Een van de betere Vlaamse series van de laatste tijd. De personages zijn geloofwaardig en willen blijkbaar allemaal hetzelfde. Ze vormen een hechte groep vrienden die voor elkaar door het vuur gaan. En die loyauteit spat ook van het scherm: één voor allen, allen voor één! Ondanks hun afkomst groeit er al vlug een sympathie. Je hoopt als kijker dat deze ‘brave’ sukkelaars in hun doel zullen slagen. De figuur van Tom Van Bouwel zorgt voor wat extra pit zodat de serie ook af en toe wat wegheeft van een heuse misdaadserie. De makers hebben evenwel voor genoeg humor gezorgd zodat alles erg leuk blijft om naar te kijken. Minder geslaagd vonden we de casting van bepaalde personages: Ruth Becquart als politie-inspecteur, Kristine Van Pellicom als gevangenisdirecteur en Kurt Rogiers als sterrenchef zijn weinig geloofwaardig, maar dat kan de kijkpret niet bederven. Aan de andere kant verdienen vooral Jurgen Delnaet die de serie draagt van begin tot einde, Johny Voners die opvallend introvert acteert, een bijna onherkenbare Wouter Hendrickx en Frances Lefebure een vette pluim voor hun acteerprestatie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jurgen Delnaet, Johny Voners, Sahin Avci, Wouter Hendrickx, Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Frances Lefebure, Kurt Rogiers, Kristine Van Pellicom, Sandrine André, Ruth Becquart en Daisy Van Praet.

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •