1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Blue Bloods

Season1.be3,53,55

Hoewel Tom Selleck gans zijn leven vereenzelvigd zal worden met privé detective Magnum, heeft hij nog andere rollen op zijn actief. Sterker nog, Selleck bewijst o.a. in Blue Bloods dat hij een gedegen televisieacteur is die charisma heeft en die bovendien een serie kan dragen.

In de politieserie speelt hij de rol van weduwenaar Frank Reagan, de nieuwe politiecommissaris van het New York Police Department. Een positie die vroeger werd ingenomen door Franks vader Henry. Daarnaast staat hij ook aan het hoofd van zijn familie, bestaande uit zijn vader en Franks drie kinderen. Aanvankelijk waren er dat vier, maar Joe overleed tijdens de job. De oudste zoon Donny is een Irakveteraan die nu als detective werkt bij de politie. Dochter Erin, een alleenstaande moeder, is assistent-officier van justitie. Jamie, de jongste zoon komt net van Harvard waar hij rechten studeerde, maar heeft – om in de familietraditie te blijven – besloten om ook agent te worden. Frank leidt zijn familie met dezelfde diplomatie als waarmee hij de force stuurt.

De bedenkers van Blue Bloods zijn Mitchell Burgess en Robin Green, die samen verantwoordelijk waren voor heel wat afleveringen van The Sopranos. De serie bestaat uit losse verhalen die aan elkaar gehouden worden door de familiediscussies tijdens het zondagse diner. Spijtig genoeg zijn de cases hier op zich minder boeiend dan deze familiebeslommeringen. Doorheen de verschillende afleveringen loopt er nog wel een overkoepelend verhaal, maar dat wordt nooit echt uitgewerkt. Wat leuk is, is de colour locale. Het is geleden van de films van Woody Allen, dat New York er nog zo boeiend uitzag.

Hoewel de serie er nergens uitspringt, overstijgt ze toch de gemiddelde politieserie door zijn eenvoud, zijn acteerprestaties en zijn behoorlijke portie familiedrama. De etentjes die de familie op zondag heeft, vormen vaak de aanleiding tot hevige discussies over de ethiek en de moraal die bij desbetreffende zaak aan de orde zijn. Iedereen van de familie Reagan heeft zo zijn eigen kijk op het bekampen van de misdaad en dat levert vaak interessante discussies op waarin de verschillende standpunten met elkaar geconfronteerd worden. Het is precies hierdoor dat de serie een meerwaarde krijgt.

Blue Bloods is degelijk vakwerk en verdient het predikaat ‘meer dan goed’, maar is nooit echt groots. Denk niet meteen aan The Wire of The Shield, maar eerder aan Law And Order of CSI.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Selleck, Len Cariou, Donnie Wahlberg, Will Estes, Bridget Moynahan

Prijzen: 4 prijzen en 16 nominaties (waaronder 1 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 10 (het tiende seizoen loopt momenteel in de VS)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 22
Frank Reagan is aangesteld als de nieuwe politiecommissaris van de NYPD. Zijn drie kinderen hebben ook allemaal te maken met de politie: Danny werkt als detective voor zijn vader, Erin veroordeelt de mensen die Danny oppakt en de pas afgestudeerde Jamie wordt in dit eerste seizoen hartelijk verwelkomd binnen de force. Maar Jamie heeft plannen en werpt zich op het onderzoek naar de moord op Joe, zijn oudere broer die overleden is tijdens de job. Daarbij komt hij in aanraking met de organisatie Blue Templar, een groep van corrupte flikken binnen de FBI. Ondertussen lossen de Reagan verschillende zaken op, vaak met de steun van Sgt. Anthony Renzulli, de begeleider van Jamie.

Bonusmaterialen op de DVD: Network On-Air Launch Promos (3:00 min.); Creating The Characters (23:57 min.); Code Blue (7:44 min.); Keeping It Real (8:58 min.); Analyzing The Scene (4:41 min.); Empire State Of Mind (5:07 min.); Keeping It In The Family (12:30 min.); Gag Reel (6:00 min.)

Seizoen 2 (2011) aantal afleveringen: 22
New York heeft een nieuwe burgemeester. Tpt overmaat van ramp word teen van zijn aanhangers vermoord. Frank moet de zaak camoufleren als een toevallige daad van agressie en dat zint hem niet. Terwijl Jamie zijn eerste undercoveropdracht krijgt, komt Danny onder vuur te liggen. Hij wordt geschorst omdat hij een collega neerschoot en daarna wordt hij in de rechtbank ook nog eens geconfronteerd met zijn zus Erin wanneer hij moet getuigen in een zaak die Erin leidt. Frank krijgt af te rekenen met een gewetenscrisis wanneer zijn dochter een zaak heropent rond een verkrachter die Frank 18 jaar geleden arresteerde, maar die volgens DNA bewijzen onschuldig is. Daarenboven krijgt Frank ook nog eens af te rekenen met een aanval met biologische wapens.

Bonusmaterialen op de DVD: On The Set With Donnie & Will (4:23 min.); Keeping It Real, Season 2 (8:41 min.); A Higher Standard: The Story Of The Reagans, Season 2 (part 1) (19:16 min.); The Story Of The Reagans, Season 2 (part 2) (22:12 min.); Gag Reel (4:05 min.)

Seizoen 3 (2012) aantal afleveringen: 23
In het derde seizoen krijgen zowel Jamie als Danny nieuwe partners. Vinnie Cruz, de partner van Jamie, is iemand die niet volgens het boekje werkt, wat Jamie wel doet. Jackie de voormalige partner van Danny besluit na een aantal afleveringen het corps te verlaten waardoor Danny gedurende dit seizoen opgezadeld wordt met verschillende nieuwe partners. Erin kirjgt het lastig wanneer ze in de rechtszaal geconfronteerd wordt met haar ex die lijnrecht tegenover haar staat. Ook de wegen van Danny en zijn echtgenote Linda kruisen elkaar weer wanneer Linda haar job van verpleegster opnieuw opneemt. Frank maakt zich zorgen om zijn team wanneer een gevaarlijke en machtige bende de oorlog verklaart aan de politie.

Bonusmaterialen op de DVD: The Story Of The Reagans, Season 3 (29:54 min.); Dinner With The Reagans (10:09 min.); Growing Up Reagan (8:19 min.); Exclusive Set Tour (3:37 min.): Gag Reel (5:04 min.)


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •