1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bodem (Nederlands) (NPO 3)

Season1.be3,53,55

Bodem kwam voor het eerst in het nieuws toen de serie een Gouden Kalf won voor ‘beste hoofdrol dramaserie’ nog voor er één aflevering was uitgezonden. Cabaretière Eva Crutzen die de prijs kreeg, legde meteen de lat hoog voor zowel de serie als haar vertolking.

Crutzen die Bodem ook schreef en regisseerde, speelt de rol van de 37-jarige Cat, vrijgezel en destructief. Deze dertiger probeert zich staande te houden in een wereld die doordendert, terwijl de hare met een klap tot stilstand kwam. Haar moeder is een wandelende paniekaanval, haar vader een zelfbenoemde zelfhulpboeken-auteur. Zelf wil Cat na een groot verlies binnen de familie nog maar één ding: verdwijnen. Zij weigert mee te doen aan de voortplantings- en promotiedrift van de settelende leeftijdgenoten om haar heen. Want, zoals ze zich in deze vernieuwende dramaserie afvraagt: hoe gelukkig zijn die mensen met hun baby’s, carrières en voorbeeldige huizen nu werkelijk? En bovendien: al zou ze willen, ze kán het gewoonweg niet.


Score

IMDb: Nog geen score beschikbaar

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaarLees de bespreking van:

VPRO Gids

NPO.nl

Serietotaal

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Eva Crutzen, Meral Polat, Marieke Heebink, Leopold Witte, Steef de Bot, Nils Verkooijen, Lindsay Zwaan, Lineke Rijxman, Fahd Larzaoui

6 afleveringen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op NPO 3

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •