1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Buiten De Zone

Season1.be3,53,55

Buiten De Zone startte in 1994, maar kende door een slechte programmatie en een foute doelgroep niet veel succes. Pas later toen Bart De Pauw en Tom Lenaerts doorbraken bij het grote publiek via Schalkse Ruiters kreeg het programma eindelijk de verdiende belangstelling. Het tweede seizoen kon dan ook rekenen op heel wat meer populariteit dan het eerste. Ondertussen is Buiten De Zone geëvolueerd tot een ware cultserie. Spil Bart De Pauw (die één van de vijf vrijwilligers speelt) schreef de scenario’s die vaak heilige huisjes intrappen en daardoor een beetje rebels ogen. De verwijzingen naar historische of culturele zaken, de talrijke woordspelingen en de licht anarchistische spot vormen de rode draad doorheen de vaak absurde sketches.

Dat Buiten De Zone het predicaat cultserie meer dan ooit verdient, kan ook afgeleid worden uit de talrijke bekende acteurs die in de serie een gastrol vertolken (o.a. Tom Lenaerts, Warre Borgmans, Lucas Van den Eynde, Walter Baele, Mark Uytterhoeven, Marijn Devalck, Dirk Roofthooft, Senne Rouffaer, en Chris Van den Durpel).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bart De Pauw, Mathias Sercu, Danny Timmermans, Reinhilde Van Driel, Elise Bundervoet.

Prijzen: De serie won de Ha! van Humo en de prijs voor Beste Nationale Televisieprogramma in Humo’s Pop Poll.

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (1994) aantal afleveringen: 10

In deze Vlaamse serie volgen we de belevenissen van een vijftal jonge, enthousiaste vrijwilligers die telefoontjes van jongeren met problemen beantwoorden. Maar gezien ze maar zelden oproepen krijgen, verliezen ze hun tijd met dagdromen...

Seizoen 2 (1996) aantal afleveringen: 10

In dit tweede seizoen maken de mensen van de jongerenfoon kennis met een spacecake, parodiëren ze de Vlaamse boerenfilm, probeert evangelist Johannes een boek (de Bijbel) te verkopen aan een sceptische uitgever, maken we kennis met Franske, een volkse loodgieter, en gaan onze protagonisten ook graven in hun eigen kinderjaren.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •