1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

De Biker Boys

Season1.be445

De nieuwe serie van Bart De Pauw (Quiz Me Quick) is volgens Jonas Van Geel een parodie op De Bende Van Wim, meets Het Geslacht De Pauw, meets Vlaanderen Vakantieland. In wezen heeft hij gelijk. Inhoudelijk gaat het over drie mannen die op een Vespa-scooter doorheen Europa trekken.

De serie is opgebouwd als een soort van homevideo (inclusief videodagboek): een cameraploeg filmt het doen en laten van drie mannen (organisator Berre (Bart De Pauw), Jokke (Jonas Van Geel) en Benji (Ben Segers)) die samen naar Italië afreizen om er de oorsprong van de Vespa te gaan opzoeken. Maar al van in de eerste aflevering merk je dat alles wel eens goed fout zou kunnen lopen. Berre is onzeker en paniekerig en weet niet goed wat hij wil en Haldis, de fixer, de man die alles in orde moet brengen, is een zeer onbetrouwbaar mannetje dat de ene fout na de andere maakt. Zo belanden de mannen om te beginnen niet in Italië, maar in Spanje. Maar zoveel maakt dat niet uit want het uiteindelijke doel van Berre  - en daarvoor heeft hij ook een budget gekregen - is een reisprogramma te maken met veel cultuur. Jokke en zeker Benji denken daar anders over: voor hen is dit een uitgelezen kans om eens flink de bloemetjes buiten te zetten. Jokke is dan ook de man die Berre uit de nood helpt wanneer zijn programma in het water dreigt te vallen. 

Helaas kan de serie de hooggespannen verwachtingen niet inlossen: het script is rommelig en zeer fragmentarisch en je hebt voortdurend de indruk het allemaal al eens gezien te hebben. Elke aflevering vertelt een nieuw verhaal op een andere locatie. Maar van een verhaal kun je bezwaarlijk spreken, eerder van een kapstok waar een paar grappen aan worden opgehangen. Verhaal en cast zijn op zich niet sterk genoeg, dus wordt er telkens beroep gedaan op een gastacteur (of actrice) die het mooie weer mag maken. Zo spelen Gene Bervoets, Stefan Degand (bij momenten zeer gênant) en Jani Kazaltzis karikaturen van zichzelf en zijn Daniela Degroux (P-Magazine) en Elisa Mouliaá schoonheden waar je één aflevering mag naar kijken. Bovendien speelt Bart De Pauw zijn vertrouwde personage uit Het Geslacht De Pauw en IS Ben Segers het personage Luc Turlinckx uit Safety First. Enkel Jonas Van Geel en zeker Umesh Vangaver die Haldis speelt, zorgen voor een frisse wind. Het positieve aan de serie is dat ze zich vlot laat bekijken en dat je zelden boos kan zijn op de jongensstreken die deze mannen uithalen. Maar echt vernieuwend of vindingrijk is het allemaal niet.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bart De Pauw, Jona Van Geel, Ben Segers, Umesh Vangaver

Prijzen:
nog geen prijzen

Aantal seizoenen:  1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 9
Bart De Pauw heeft een lumineus idee voor een nieuw televisieprogramma: samen met Ben Segers en Jonas Van Geel gaat hij in Italië op zoek naar de oorsprong van de Vespa. Samen met het logistieke 'wonderkind' 'den Haldis' beginnen ze aan een ongezien avontuur. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een stukje cultuur te brengen. Daarom zouden ze onderweg halt houden bij interessante bezienswaardigheden en proeven van de lokale cultuur en de vele streekproducten. Maar wanneer 'den Haldis' de Vespa's laat transporteren naar het Spaanse Gerona ipv. het Italiaanse Verona loopt alles falikant in het honderd...

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •