1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Flight Of The Conchords

Season1.be445

Flight Of The Conchords is een komische serie, maar dan wel een heel speciale. De twee personages zijn immers échte personen. Jemaine Clement en Bret McKenzie zijn ook in het echt twee muzikanten uit Nieuw-Zeeland, die shows geven waarin ze humor afwisselen met muziek en parodie. Het leverde hen zoveel succes op dat ze door de Amerikaanse betaalzender HBO (de studio achter Sex And The City, Six Feet Under,...) gevraagd werden om een tv-serie te maken. Ze maakten fictieve personages van zichzelf en gingen aan de slag. Het resultaat is een droogkomische serie zonder bekende gezichten, maar wel met veel humor én muziek. Af en toe barst het duo immers in zingen uit. Flight Of The Conchords is dus een soort musical-comedy-serie, die in Amerika alvast heel wat positieve kritieken kreeg. Helaas is de serie bij ons niet echt bekend en is de humor soms absurd.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal

Prijzen: 1 prijs en 20 nominaties (waaronder 10 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 12

Jemaine en Bret, twee vrienden uit Nieuw-Zeeland, gaan naar New York om het te maken als folkgroep. Daar blijkt hun manager echter allesbehalve efficiënt. Ondertussen ervaren ze het leven in de grote stad en de liefde.

Seizoen 2 (2008) aantal afleveringen: 10

In dit tweede seizoen vallen Bret en Jemaine van de regen in de drop. Ze ontslaan hun manager Murray, raken financieel in de problemen en zijn nog steeds op zoek naar een geschikte vrouw. Uit schrik voor zijn leven begint Bret met een eigen streetgang en betrapt Jemaine zichzelf erop dat hij naar bed is geweest met een Australische…

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •