1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Gilmore Girls: A Year In The Life

Season1.be3,53,55

Gilmore Girls liep vanaf 2000 tot 2007, gedurende zeven seizoenen en deed het vooral goed bij een vrouwelijk (tiener)publiek. Maar de fans zaten met één groot probleem: het einde was niet zoals ze verwacht hadden.

Dat bracht Netflix op het idee om de serie te rebooten met gewezen showrunner Amy Sherman-Palladino (bedenker en scenariste van het voor 2 Golden Globes genomineerde The Marvelous Mrs. Maisel) opnieuw aan het roer.

De nieuwe serie, Gilmore Girls: A Year On The Life is een miniserie met vier afleveringen van 90 minuten. Elke aflevering is genoemd naar een jaargetijde. Voor Sherman-Palladino waren die 360 minuten nodig om de oorspronkelijke serie het einde te geven zoals de bedenker het in gedachten had en de fans het vroegen.

Gilmore Girls
is een drama/komediereeks rond een knappe dertiger en haar zestienjarige dochter die in het pittoreske dorp Stars Hollow resideren. Moeder Lorelai is uitbaatster van een historisch café en is zo close met haar dochter Rory dat ze vaak voor zussen worden aanzien. Relaties vormen dan ook de rode draad in Gilmore Girls: de moeder/dochterrelatie, Lorelai’s moeizame relatie met haar ouders en de romantische beslommeringen van zowel moeder als dochter.

Het vervolg bezit dezelfde ingrediënten als de oorspronkelijke serie: veel emotionele momenten, heel wat relationele problemen en gelukkig ook veel humor. Zo probeert Emily de dood van haar man Richard te verwerken (acteur Edward Herrmann die de rol speelde in de serie overleed intussen na een lange strijd tegen kanker), Rory probeert haar carrière als schrijfster uit te bouwen, maar met een geheime Londense liefdesaffaire lijkt dat moeilijk te lukken, Lorelai en Emily gaan samen in therapie en Lorelai krijgt het aan de stok met zowat iedereen uit haar omgeving.

In de rolverdeling zien we opnieuw Lauren Graham (recentelijk nog te zien als de nieuwe vriendin van Larry David in Curb Your Enthousiasm), Alexis Bledel (The Handmaid's Tale), Kelly Bishop (Dirty Dancing), Scott Patterson (Saw IV, V en VI) en Melissa McCarthy als vriendin en zakenpartner Sookie St. James. We moeten hier echter aan toevoegen dat McCarthy enkel te zien is in de aflevering ‘Fall’. Naast de actrice uit Ghostbusters en I Spy zien we ook nog Jared Padalecki (Supernatural) en Milo Ventimiglia (Heroes), drie acteurs die hun huidige populariteit te danken hebben aan de serie Gilmore Girls.

De oorspronkelijk serie was goed voor 22 prijzen (waaronder een Emmy) en 82 nominaties (waaronder een Golden Globe-nominatie).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Melissa McCarthy, Milo Ventimiglia

Prijzen:
4 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •