1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Hunted

Season1.be3,53,55

In Hunted speelt Melissa George (The Slap) de rol van Sam Hunter, een erg bedreven stoere jonge vrouw die werkt voor een private beveiligingsfirma die luistert naar de naam Byzantium. In Tanger overleeft ze nipt een aanslag op haar leven, mogelijk georganiseerd door de mensen van haar eigen bedrijf. Ze trekt zich terug in Schotland waar ze intens werkt aan haar comeback. Een jaar later wanneer ze zich er klaar voor voelt, keert ze terug om haar taken bij Byzantium opnieuw op te nemen. Maar ditmaal weet ze helemaal niet wie ze nog moet vertrouwen, sterker nog, ze wil absoluut uitzoeken wie haar dood wil.
Terwijl ze op zoek gaat naar de waarheid, moest ze infiltreren binnen een familie met hoog aanzien: die van de niets of niemand ontziende gangster Jack Turner. Die opdracht confronteert haar met haar verleden en brengt haar in een nog complexer en gevaarlijk web dan ze ooit voor mogelijk had kunnen houden.
 
Deze spionageserie die in het verlengde ligt van series als Alias en Nikita, werd bedacht door Frank Spotnitz die aan The X-Files meewerkte als scenarist en producer. Positief voor de spanningsboog is dat de serie niet episodisch is, maar een lang verhaal te vertellen heeft, gespreid over 8 afleveringen. Net genoeg afleveringen om niet nodeloos te moeten uitweiden. De serie bevat veel spannende actiescènes, maar het labyrintachtige verhaal blijft soms wat vaag. Het geweld wordt stijlvol in beeld gebracht en is doorspekt met macabere humor waardoor het geheel soms doet denken aan een graphic novel. De geloofwaardigheid is vaak ver te zoeken (zie de finale) en het is vaak allemaal redelijk over de top. Zo beschikt het hoofdpersonage, ondanks haar kleine gestalte, over een dusdanige kracht dat ze aanranders van tweemaal haar grootte volledig in elkaar kan slaan. Maar het is clever, verslavend en uitdagend.

De serie springt er niet uit door subtiliteit in de dialogen of het acteren, maar eerder door zijn visuele flair. Belichting, fotografie, kleur en natuurlijke landschappen geven een heel aparte gemoedskleur aan de ontwikkeling van het verhaal. De serie was eerder te zien op BBC en Cinemax in Amerika. Maar helaas is de kans dat er nog een tweede seizoen komt zo goed als onbestaande, vermits de BBC al heeft afgehaakt. Nochtans bevat het verhaal en de personages voldoende mogelijkheden om er een vervolg van te maken.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Melissa George, Adam Rayner, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Stephen Dillane, Patrick Malahide, Stephen Campbell Moore, Indira Varma

Prijzen:
2 prijzen en 2 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 8
Sam Hunter werkt voor de elitaire spionage-eenheid Byzantium. Na een aanslag op haar leven, waaraan ze ternauwernood ontsnapt, gaat ze naar Schotland om terug op krachten te komen. Na een jaar voelt ze zich klaar om haar taken bij Byzantium opnieuw naar behoren te kunnen vervullen. Maar de echte reden waarom ze terugkeert naar de speciale eenheid is om op zoek te gaan naar de dader, gezien die naar alle waarschijnlijkheid binnen de eigen gelederen schuilgaat. Haar nieuwe opdracht - infiltreren bij een machtige gangster - zorgt voor heel wat bijkomende problemen. Bovendien ontdekt Sam dingen uit haar jeugd die nu blijkbaar zwaar doorwegen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •