1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Liberty

Season1.be445

Liberty speelt zich af in Tanzania eind jaren tachtig en vertelt het verhaal van twee Scandinavische expatgezinnen die ervan dromen de wereld te veranderen. Al snel ontdekken ze dat goede bedoelingen niet genoeg zijn om hun idealen te realiseren. De miniserie schildert een pijnlijk portret van de naïviteit van een groep buitenlandse welzijnswerkers, wier grootse plannen botsen met de lokale weerstand en de onoverbrugbare culturele verschillen.

De droom van Kirsten Knudsen om als verpleegster in de Derde Wereld te werken komt eindelijk uit. Met haar baby en tienerzoon verhuist ze van Denemarken naar Afrika, waar haar man al werkt. Daar wacht haar bovendien een kant-en-klare levensstijl, compleet met personeel en een rijkelijk van gin-tonic voorziene Scandinavische gemeenschap. Het lijkt een paradijs, maar met een prijs. Al snel leert ze de keerzijde van deze tropische idylle kennen. Het nieuwe leven in Tanzania biedt haar vele kansen, maar de consequenties zijn zwaar: corruptie, ontrouw en immorele keuzes die uiteindelijk ten koste gaan van relaties en gezinnen.

Liberty is gebaseerd op de gelijknamige, succesvolle roman van Jakob Ejersbro over zijn jeugdervaringen als Deense expat in Afrika.

In de rolverdeling krijgen we met Sofie Gråbøl (The Killing), Connie Nielsen (Gladiator), Carsten Bjørnlund (The Legacy) en Magnus Krepper (Millennium) een Deense sterrencast. De regie was in handen van Mikael Marcimain, de regisseur van Call Girl. De producent was verantwoordelijk voor o.a. het briljante Arvingerne (The Legacy).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sofie Gråbøl, Connie Nielsen, Carsten Bjørnlund, Magnus Krepper

Prijzen:
1 nominatie

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 28 mei 2019)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •