1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Looking

Season1.be3,53,55

Looking (wat in het milieu zoveel betekent als “ik ben beschikbaar voor seks”) is een komische dramaserie die de levens van drie homoseksuele vrienden in het moderne San Francisco volgt. De serie biedt een progressief en provocerend kijkje in het vrije Bay Area district van San Francisco en laat zien hoe de protagonisten omgaan met het spannende, maar vaak overweldigende leven dat Frisco hen te bieden heeft.

In tegenstelling tot andere series over het homoseksuelen - waarbij onderwerpen als seks en disco's centraal staan - bewandelt deze komedieserie niet de geijkte paden, maar presenteert ze universele situaties die voor iedereen herkenbaar zijn. Naast Jonathan Groff (The Normal Heart, Boss) zien we in de hoofdrollen ook nog Frankie J. Alvarez (Smash) en Murray Bartlett (All My Children). Door zijn open benadering (de seksscènes zijn frank en vrij, maar laten nog meer dan genoeg aan de verbeelding over) en de wijze waarop onverbloemd gesproken wordt over de dagelijkse beslommeringen, emoties en dromen, doet de serie vaak denken aan Girls.

Looking werd positief onthaald door de pers, maar zal voor de meeste mensen een niche serie blijven die zich enkel richt op homoseksuelen. Dat valt te betreuren want welke geaardheid je ook hebt, Looking blijft leuk, ontroerend en ontspannend om naar te kijken. Het tempo ligt misschien wat aan de trage kant, maar gaandeweg groeit de serie en verdient ze alle kansen. Positief is ook dat er wordt afgestapt van de clichématige aanpak van series als Queer As Folk, waarin een groot deel van de inhoud besteed werd aan de houding van de maatschappij en de acceptatie van homoseksuelen. Je zou kunnen stellen dat Looking voor een stuk mee geëvolueerd is met de houding van de maatschappij. Dit zijn personages met hun eigen wensen, ambities en problemen. In die zin verschillen ze nauwelijks van heteroseksuelen. Deze personages hebben genoeg aan het hoofd om zich zorgen te maken over het al of niet homo-zijn. Ja, ze zijn homo’s, so what?

Een tweede seizoen gaat in januari van start en zal tien afleveringen tellen i.p.v. acht. De serie werd geproduceerd door Andrew Haigh, die ook een paar afleveringen schreef en regisseerde. Haigh kreeg vooral bekendheid als de regisseur van de langspeelfilm Weekend.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett 

Prijzen: 
 4 prijzen en 16 nominaties

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2 (vanaf 23 november 2016)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 8
Patrick is een 29-jarige game ontwikkelaar die zich opnieuw op het daten heeft gestort, nu z’n ex zich heeft verloofd; de 31-jarige kunstenaar Agustin stelt zich vragen over monogamie nu hij op het punt staat in te trekken bij zijn vriend; Dom, tot slot, is een 39-jarige ober die worstelt met het feit dat z’n romantische en professionele dromen nog steeds niet in vervulling zijn gegaan. Deze drie mannen gaan in San Francisco dat een open seksuele cultuur predikt, op zoek naar liefde en geluk.

Bonusmaterialen op de DVD: Audiocommentaar bij episodes 1, 2, 4, 5, 7 en 8

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •