1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Magic City

Season1.be3,53,55

Wij zijn eind jaren vijftig. Ike Evans is de succesvolle eigenaar van het meest glamoureuze hotel van Miami, de Miramar Playa.  Miami wordt gerund door de maffia en gecontroleerd door de CIA. Wil hij het succes van zijn hotel garanderen, dan moet Ike een ziekelijk makende deal sluiten met Ben Diamond, de grote baas van de maffia die zowat alles en iedereen in zijn zak heeft. Overdag  is het hoteleen leuk familiehotel, 's nachts verandert het in een tent voor prostitutie en (illegale) gokkers. Eén van Diamonds doelen is dan ook de legalisatie van het gokken. Maar dat is niet het enige probleem waarmee Ike en de zijnen te kampen hebben: zoon Stevie riskeert zijn leven door zijn passionele relatie met Lily, de echtgenote van Ben - The Butcher - Diamond; openbaar aanklager Jack Klein maakt Ike het leven zuur omwille van de mysterieuze verdwijning van advocaat Mike Strauss en alle pogingen om general manager Victor Lazaro's echtgenote te laten overkomen uit Cuba zijn tot nu toe mislukt.

Magic City ging vorig jaar april in Amerika in première. De serie werd geproduceerd door Starz, de zender die in het verleden ook tekende voor de producties van Spartacus: Blood And Sand, Boss en Camelot. De serie is vooral heel sterk qua sfeerschepping: de prachtige fotografie, de zwoele fifties muziek en de fantastsiche decors geven dit verhaal van macht, passie en corruptie de perfecte inkleding. Soms waan je je zelfs in een of andere film noir van weleer. De serie komt misschien wat traag op gang, maar eens de verhaallijnen uitgezet zijn, kijk je met spanning uit naar het vervolg.
De hoofdrol wordt gespeeld door Jeffrey Dean Morgan (Watchmen, The Losers, Grey’s Anatomy, P.S. I Love You, Texas Killing Fields). Bond-girl Olga Kurylenko (Quantum Of Solace, Centurion) is de brave, onwetende echtgenote van Ike. Een Cubaanse danseres waar Ike smoorverliefd op werd. Verder speelt Danny Huston (Wrath Of The Titans, Edge Of Darkness, Robin Hood, The Conspirator) met veel aplomb de rol van de meedogenloze maffiabaas Ben Diamond (hij kreeg er terecht een Golden Globe-nominatie voor) en zorgen dames als Jessica Marais, Kelly Lynch, Eline Satine en Dominik Garcia-Lorido voor de nodige portie seks.

De serie werd ondertussen verlengd voor een tweede seizoen. De ontvangst van het eerste seizoen, dat acht afleveringen telt, was in Amerika eerder verdeeld. Positief waren de acteerprestaties, de visuele stijl en het oog voor details. Negatief was dat de gebeurtenissen – vooral in de eerste afleveringen – erg voorspelbaar waren. Wij vonden het alleszins een serie waar we met plezier naar keken.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jeffrey Dean Morgan, Olga Kurylenko, Steven Strait, Danny Huston

Prijzen: geen prijzen, wel 1 nominatie voor een Emmy en een Golden Globe 

Aantal seizoenen: 2 (het tweede seizoen start in Amerika in juni 2013)

Beschikbaar op DVD: bij ons nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 8
Ike Evans is mede-eigenaar van de Miramar Playa, een van de sjiekere hotels in Miami. Zijn vennoot is Ben Diamond, alias The Butcher, baas van de maffia en voor de politie ongrijpbaar. Ben is en blijft echter een meedogenloze gangster die er niet voor terugdeinst mensen die hem in de weg staan of kunnen staan, op te ruimen. Hierdoor brengt hij ook Ike telkens in vieze papieren. Openbaar aanklager Jack Klein weet dat Diamond voor hem ongrijpbaar is en heeft zijn zinnen gezet op Ike. Via een kleine vis vangt men de grotere... Ike moet dus heel behoedzaam zijn wil hij niet gepakt worden. Wat hij echter niet weet is dat zijn ene zoon Stevie een zwoele relatie onderhoudt met Lily, de op seks beluste eega van Diamond. Vee, de vrouw van Ike, wordt door hem aanbeden als een koningin, maar zou liever terug gaan dansen, zoals ze vroeger deed toen Ike haar leerde kennen. En dan is er nog Judi Silver, dé hoer van het Miramar hotel (prostitutie en illegaal gokken maken nu eenmaal deel uit van de avondactiviteiten in de Miramar). Zij was de kroongetuige van de moord op advocaat Mike Strauss en vormt het doelwit van de mannen van Ben Diamond. Alleen doet Ike er alles aan om haar te beschermen...

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •