1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Mr. Mercedes (s1)

Season1.be445

Na het knappe 22/11/63 krijgen we met Mr. Mercedes een nieuwe Stephen King-serie op het scherm, ditmaal gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014.

Mr. Mercedes vertelt het verhaal van een meedogenloze seriemoordenaar die op een bepaald moment met z’n gestolen Mercedes inrijdt op een rij werkzoekenden. De aanslag gebeurde een paar maanden voor het met pensioen gaan van politie-inspecteur Bill Hodges. Enkele jaren na zijn pensioen heeft Hodges het moeilijk en denkt hij eraan om uit het leven te stappen wanneer de Mercedes-killer contact met Hodges opneemt om hem het laatste duwtje in de rug te geven om zelfmoord te plegen. Maar Hodges gaat niet mee in het zieke spelletje van de Mercedes-killer en besluit opnieuw op onderzoek uit te gaan om een nieuwe slachtpartij te voorkomen.

De hoofdrol in deze 10-delige serie wordt gespeeld door de fantastische Brendan Gleeson (Calvary, Live By Night). Hij wordt bijgestaan door ondermeer Mary-Louise Parker (Weeds), Harry Treadaway (Penny Dreadful), Holland Taylor (Two And A Half Man) en Jharrel Jerome (Moonlight). Het scenario werd geschreven door David E. Kelley, de scenarist van o.a. Ally McBeal en meervoudig Emmy- en Golden Globe-winnaar Big Little Lies.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Brendan Gleeson, Harry Treadaway, Holland Taylor, Mary-Louise Parker, Jharrel Jerome

Prijzen:
4 nominaties

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen staat gepland voor 2019)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •