1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Ängelby

Season1.be3,53,55

Hoofdrolspeelster Mia Skäringer is in de eerste plaats een uitstekende comedy actrice. Dat bleek duidelijk in het uitstekende, erg grappige Solsidan waarin ze een van de vrouwelijke hoofdrollen speelde. In Ängelby speelt ze een volledig andere rol, ook fysisch is ze haast niet te herkennen. Skäringer kruipt in de huid van Vera Fors, een huismoeder en echtgenote die ogenschijnlijk een onbekommerd leventje leidt. Maar dan laat haar echtgenoot haar in de steek voor een andere vrouw. Wanneer hij bovendien wordt vermoord, verliest Vera ook haar job én haar huis. Het enige antwoord dat ze op haar sollicatiebrieven krijgt is een aanbieding voor bureauwerk in Ängelby, een stadje in het midden van Zweden. Vera twijfelt niet, neemt de kinderen mee en vertrekt naar het afgelegen plaatsje. Maar onderweg rijdt ze een jongen aan waarvan ze denkt dat hij dood is… Volledig in shock, vertelt ze dat zij de jongen heeft omver gereden, maar is dat wel zo?

Ängelby is een drama dat doorweven is met bovennatuurlijke elementen. Zo is er een mysterieuze steen, hebben de inwoners van Ängelby wel allemaal iets te verbergen hebben en hangt er een aanhoudend mysterieus sfeertje boven het kleine stadje. Het verhaal zit boordevol onverwachte wendingen, met een ontknoping die je nooit ziet aankomen. Daardoor zal de serie bij kijkers die houden van dergelijk onvoorspelbare scenario’s uitstekend scoren. De fotografie is sfeervol, de acteerprestaties puik, maar helaas zijn er ook een aantal ongeloofwaardigheden die je erbij moet nemen. Niet dat het een storend element is, maar eerlijkheid gebiedt mij dit te zeggen. Ook omdat precies deze kritiek ervoor zorgde dat Ängelby verdeeld werd ontvangen. Ben je echter bereid je onder te dompelen in deze bovennatuurlijke (Scandinavische) wereld, dan zit je goed voor 12 spannende afleveringen.
Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Mia Skäringer, Göran Ragnerstam, Joel Spira, Michaela Thorsén, Amanda Ooms

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 12
Vera, moeder van twee kinderen, raak binnen korte tijd zowel haar werk als haar man kwijt. Als ze voor ee nieuwe baan verhuist naar het plaatsje Ängelby hoopt ze dat dit de nieuwe start is die zij en haar kinderen zo hard nodig hebben. Maar haar aankomst in het dorp is dramatisch, en daarna nemen de gebeurtenissen alleen maar vreemdere wendingen. Vera wordt verdachte in een mysterieuze moordzaak, waarin niets lijkt te kloppen...

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •