1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuwe Buren (s3)

Season1.be3,53,55

De Nederlandse serie Nieuwe Buren is gebaseerd op het gelijknamige boek van thrillerauteur Saskia Noort ('Terug Naar De Kust', 'De Eetclub') waarvan er in Nederland ongeveer 400.000 verkocht werden. De tv-serie, waarvan er inmiddels vier seizoenen zijn (het vierde seizoen komt eraan), was bij ons (eventjes) te zien op Vitaya en in Nederland op Videoland en daarna op RTL4

De serie gaat over het koppel Eva en Peter dat verhuist naar Almere, nadat ze hun baby verloren hebben. Ze worden uitstekend opgevangen door hun buren, maar merken al vlug dat dit koppel heel wat te verbergen heeft. De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door de 'échte' koppels Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans en Katja Schuurman en Thijs Römer (die ondertussen uit elkaar zijn).

Het tweede seizoen van Nieuwe Buren is, in tegenstelling tot seizoen 1, gebaseerd op een origineel scenario. Het script breidt wel verder op de verhaallijnen uit het eerste seizoen. Eva is ditmaal het hoofdpersonage. Andermaal maakt ze kennis met een koppel dat een geheim met zich meedraagt. Daarvan gaat ze profiteren om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Fedja van Huêt (Overspel) en Karina Smulders (Familie Kruys) vervangen in het tweede seizoen Thijs Römer en Katja Schuurman. Ze spelen Lex en Steffi, de nieuwe buren van Eva en Peter. Daarnaast zien we ook nog Leopold Witte (Lodewijk in Gooische Vrouwen) die de rol speelt van Carl, de nieuwe liefde van Lilly.

Het derde seizoen is andermaal gebaseerd op een origineel scenario en pikt de draad weer op waar seizoen 2 hem achterliet. Eva en Peter vormen nu eindelijk een compleet gezin met de kleine Roos. Haar officiële adoptie is in gang gezet en het ziet er positief uit. Niets lijkt hun geluk nog in de weg te staan. Totdat de nieuwe buren Milo en Anouk hun intrek nemen in de wijk. Hun zeventienjarige dochter Fay, die niet lang onopgemerkt blijft in de wijk, vindt hun nieuwe omgeving aanvankelijk maar saai en burgerlijk. Al snel ontdekt ze echter dat deze wijk niet zo onschuldig is als ze lijkt …

Nieuwe Buren is een onderhoudende serie die spanning koppelt aan sensualiteit. In elke seizoen draait het om spanningen tussen koppels die bij elkaar in de buurt (komen) wonen. Eva en Peter die in elk seizoen te zien zijn, vormen de rode draad doorheen de verschillende seizoenen. In tegenstelling tot de vorige seizoen wordt het nieuwe koppel (Tibor Lukács/ Fockeline Ouwerkerk) NIET gespeeld door real life partners. Dochter Fay daarentegen vormde wel een koppel met haar serie-partner Luc (Tobias Kerksloot).

Voor het nieuwe seizoen dat verwacht wordt in 2019 en enkel uitgezonden zal worden op de streamingsite Videoland, worden de hoofdrollen gespeeld door Sarah Chronis en Kay Greidanus en Benja Bruijning en Anna Drijver, opnieuw twee koppels die ook in real life samen horen.

Ooit was er sprake van een Amerikaanse remake, maar dat plan lijkt ondertussen al lang opgeborgen.


Acteurs:  Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Thijs Römer, Katja Schuurman, Fedja van Huêt, Karina Smulders, Tibor Lukács, Fockeline Ouwerkerk, Tobias Kerksloot, Abbey Hoes.

Prijzen:
geen prijzen

Aantal seizoenen:
4

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2, 3 (vanaf 16 mei)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 10
De zwangere Eva en haar man Peter verhuizen naar hun nieuwe huis in Almere. Nog voordat de verhuizing een feit is, verliezen ze de baby. Gelukkig vinden ze steun bij hun nieuwe buren Steef en Rebecca, een koppel van hun leeftijd dat alles doet om hen het naar hun zin te maken. Maar dan komen Eva en Peter erachter dat het swingers zijn en dat Steef een gevaarlijk dubbelleven leidt.

Seizoen 2 (2016) aantal afleveringen: 10

Nadat Eva ontwaakt uit haar coma, keert ze met geheugenverlies terug naar huis. Peter is voor onbepaalde tijd opgenomen in een TBS-kliniek en ook Steef keert voorlopig niet terug naar huis. Hij zit in de gevangenis, maar is niet van plan om zijn straf rustig uit te zitten. De nietsvermoedende Eva ontmoet ondertussen haar nieuwe buren Steffi en Lex en hun kinderen: de 11-jarige Max en baby Roos. Als Eva erachter komt dat haar nieuwe buren een geheim met zich meedragen, maakt ze daar gebruik van en smeedt ze een plan om haar langgekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •