1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Oogappels (s1) (Play5)

Season1.be3,53,55

Een van de hoofdpersonages in de Nederlandse serie Oogappels is de alleenstaande moeder Fabie. Zij heeft een blog over eten en probeert zo goed mogelijk leiding te geven aan haar kinderen Pip, die een negatief zelfbeeld heeft, en de achterbakse Mees die alles zou doen om aan geld te geraken. Verder hebben we ook nog Tim Meijer, een graficus met geldproblemen, die samenwoont met lerares Dina en vader is van Max, een jongetje dat lijdt aan ADHD. Tim is gescheiden van de arrogante advocate Merel met wie hij twee dochters heeft: de pubers Hansje en Lieke. Merel leeft samen met de minzame Eric wiens eigen zoon, de extravagante Chris die twijfelt over zijn geaardheid, teruggekeerd is uit Australië om bij zijn vader te leven. Tot slot volgt de serie ook het koppel Carol en Marcel, een fietsenmaker en een boetiekhoudster. Zijn hebben een zoon Danny, maar zijn hun dochtertje verloren na een ongeval aan zee. Een trauma waar beiden nog niet over zijn.

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In Oogappels volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn! De serie heeft verschillende verhaallijnen, de ene al voorspelbaarder dan de andere, maar houdt de kernboodschap stevig in het vizier. En die boodschap (kinderen opvoeden gaat vaak ten nadele van je eigen relaties) wordt soms te belerend aangebracht en te nadrukkelijk beklemtoond. Je krijgt als het ware een bloemlezing van alle mogelijke tienerproblemen gevolgd door de (al dan niet foute) reacties van de ouders. Het belerende wordt nog eens beklemtoond door de commentaren van de ouders. Ja, de ouders van de ouders in de serie doen ook hun zegje off camera.

In de rolverdeling van deze tiendelige serie zien we onder andere: Bracha van Doesburgh (Nieuwe Buren), Malou Gorter (Vechtershart), Ramsey Nasr (Overspel), Nadia Amin (De Fractie, Penoza), Jeroen Spitzenberger (Divorce), Eva Van der Gucht (Conny & Clyde, Den Elfde Van Den Elfde) en Mike Libanon (Bloedverwanten). De regie was in handen van Will Koopman, de regisseuse van hitseries als Gooische Voruwen en Divorce.

 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Nadia Amin, Jeroen Spitzenberger, Eva Van der Gucht, Mike Libanon, Daniël Boissevain.

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties.

Aantal seizoenen:
5

Beschikbaar op Play5

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •