1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Person Of Interest

Season1.be335

Reese is een voormalig CIA agent die volledig aan de grond zit: hij is zijn vrouw verloren, zoekt zijn heil in de drank en wordt door verschillende mensen - na een missie in China - dood gewaand. Maar dan verschijnt plots de enigmatische miljonair Harold Finch in zijn leven. Hij stelt Reese voor om hem te helpen met het voorkomen van misdaden. Aan de hand van een supercomputer die naar aanleiding van 9/11 gebouwd werd om terroristen op te sporen, wil Finch mensen detecteren die slachtoffer dreigen te worden van een of andere misdaad. Elke dag geeft 'de machine' lijsten met sofi-nummers van mensen die betrokken gaan raken bij een toekomstige misdaad.Over het hoe en waarom van de misdaad kan 'de machine' niets zeggen, over de persoon die erbij betrokken zal zijn, wel. Omdat Finch niet in staat is deze informatie zelf te onderzoeken, huurt hij Reese in. De heren krijgen bij hun acties hulp van detectives Carter en Fusco, een corrupte cop die door Reese wordt gechanteerd.

Person Of Interest werd bedacht en geschreven door Jonathan - de broer van de bekendere Christopher - Nolan, de co-scenarist van – hou u vast – The Dark Knight, The Dark Knight Rises, The Prestige. Hij was ook de scenarist van Memento Mori, de kortfilm waarop Memento is gebaseerd. Ook de uitvoerende producent is geen onbekende: J.J. Abrams kennen we allemaal van Lost en Fringe en van de bioscoopfilms Cloverfield, Super 8, Mission Impossible: III en Star Trek Into Darkness.

Net zoals bij vele andere series van Abrams is het concept erg ver gezocht (denk maar aan Lost, Fringe, Alcatraz of Revolution). Het succes van de serie staat of valt dan ook met de geloofwaardigheid die je als kijker hecht aan het concept. Technisch gezien ziet het er allemaal erg verzorgd uit: elke aflevering is een spannende case op zich en zorgt dan ook voor onderhoudende televisie, hoewel de personages niet echt sympathiek zijn of weten aan te spreken. Person Of Interest ademt voortdurend een 9/11 sfeertje uit. Iedereen kan het doelwit zijn van één of andere moordenaar of terrorist en het is ook de taak dat hij of zij moet beschermd worden.

In de rolverdeling herkennen de Lost-fans ongetwijfeld Michael Emerson die hier de rol vertolkt van Finch. Voor de rol van Reese werd er een beroep gedaan op Jim Caviezel, de acteur die ondermeer gestalte gaf aan Jesus in The Passion Of The Christ.

Liefhebbers van geweld, actie en suspense komen met deze serie, die zich spijtig genoeg te veel au sérieux neemt voor eigen goed, best aan hun trekken.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jim Caviezel, Michael Emerson, Kevin Chapman, Taraji P. Henson

Prijzen: 2 prijzen en 6 nominaties (waaronder 1 nominatie voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen begint in Amerika in september)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 23

In dit eerste seizoen proberen Finch en Reese mensen te beschermen die betrokken zullen raken bij een misdaad. Detectives Carter en Fusco helpen hen hierbij zonder te beseffen wat de beide heren in het schild voeren. De potentiële slachtoffers zijn van diverse pluimage en komen uit alle lagen van de bevolking: zo is er een zes maand oude baby, een jonge dokteres, de onderhoudsman van een building, detective Carter zelf, een leraar die het doelwit is van de maffia, een marine officier, een tiener van wie de broer werd vermoord enz... Ondertussen voert de CIA een onderzoek naar Carter en zoekt zij uit wat er nu juist aan de hand is met Reese.

Bonusmaterialen op de DVD: Uitgebreide pilootaflevering (nooit uitgezonden) met en zonder commentaar van de producent; bloopers; featurette: 'Living in an age of surveillance'

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •