1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Rebecka Martinsson (s2)

Season1.be3,53,55


Rebecka Martinsson speelt zich af in het afgelegen, spectaculaire landschap van Samenland in het noorden van Zweden. De misdaadserie naar de bestsellers van Åsa Larsson, draait om de advocaat Rebecka Martinsson, die ondanks een succesvolle carrière nooit innerlijke vrede heeft gevonden.

Wanneer weduwe en goede jeugdvriendin Mildred Nilsson onverwacht overlijdt, keert Rebecka terug naar Kiruna, de plek waar ze opgroeide. Al snel ontdekt ze dat haar vriendin vermoord is. Ze besluit niet naar Stockholm terug te keren tot de zaak is opgelost. Ze aanvaardt de job van officier van justitie en samen met rechercheur Anna-Maria en haar collega Sven-Erik gaat Rebecka op jacht naar de moordenaar, die elk moment opnieuw kan toeslaan. Terwijl ze steeds dichter bij de waarheid komt, wordt ze tegelijkertijd geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden die haar nog altijd achtervolgt en haar destijds dwong Kiruna te verlaten.

In het totaal zijn er vier zaken die Rebecka Martinsson zal oplossen, twee episodes per zaak (op de dvd zijn die gekoppeld en zijn er dus vier afleveringen van 90 minuten).

De makers nemen de tijd om hun personages de nodige ondersteuning te geven. Ida Engvoll (The Restaurant, Bonusfamiljen, The Team) slaagt er wonderwel in het hoofdpersonage zo mysterieus mogelijk neer te zetten. Martinsson is een vrouw getekend door haar verleden, die psychiatrische hulp best kan gebruiken. Zij is een empathische vrouw die emotioneel gedreven wordt. Zij volgt  haar instinct en durft de wet soms in eigen handen te nemen, waardoor ze in de problemen komt. Engvoll weet de verschillende dimensies (niet in het minst een zekere ambiguïteit) zeer goed uit te beelden. Zij is zonder twijfel een van de attracties van deze serie.
De bijrollen worden eveneens uitstekend ingevuld. En wat we ook niet mogen vergeten is de belangrijke rol die het decor speelt. De prachtige natuurlandschappen sluiten perfect aan bij de sombere sfeer van de serie.

In het tweede seizoen, waarin Sacha Zacharias (Beck, Modus) helaas de hoofdrol heeft overgenomen van Ida Engvoll, blijft Rebecka’s verleden haar bezighouden en wordt ze nog altijd gekweld door onopgeloste vragen over haar ellendige jeugd. Wat gebeurde er werkelijk toen ze als kind besloot haar vader te verlaten en bij haar oma in te trekken? Tegelijk is ze in haar werk als officier van justitie onorthodox, vasthoudend en zeer effectief. De vier zaken waar ze mee te maken krijgt vragen professioneel en emotioneel alles van haar. Rebecka moet zich onder meer buigen over conflicten in de Samengemeenschap en een nieuwe toevloed van drugs bij de tieners in Kiruna.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ida Engvoll, Jonas Inde, Ardalan Esmaili, Eva Melander, Gunilla Röhr, Jakob Öhrman, Samuel Fröler, Sascha Zacharias, Thomas Oredsson

Prijzen:
2 nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2 (vanaf 23 juni 2020)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •