1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Red Riding Trilogy

Season1.be445

Deze trilogie, gebaseerd op de boeken van David Peace, beslaat een periode van tien jaar en gaat ondermeer over de zoektocht naar de Yorkshire Ripper, een seriemoordenaar die in de jaren ’70 en ’80 het Britse Yorkshire terroriseerde. De drie aparte films vinden telkens plaats met enkele jaren ertussen en werpen niet alleen een licht op de gebeurtenissen zelf, maar ook en vooral op de corruptie en de intriges die zich op de achtergrond afspeelden.

Het verhaal begint in 1974 als de jonge, gedreven journalist Eddie Dunford een onderzoek voert naar de moord op een aantal jonge meisjes. In 1980 zit het onderzoek rond de ripper nog altijd in het slop en wordt de lokale bevolking nog steeds gestalkt. Speciale agent Peter Hunter komt over van Manchester en wordt belast het onderzoek, maar komt helemaal geïsoleerd te staan omwille van een vorig onderzoek waarmee hij zowat de hele divisie tegen zich in het harnas joeg. In het laatste deel, 1983, wordt detective Maurice Jobson die de bewijzen van Garfield allemaal vernietigde, geconfronteerd met een nieuwe verdwijning. Die vertoont heel veel gelijkenissen met die uit 1974, wat hem meteen doet concluderen dat de verkeerde dader is opgepakt. De rode draad doorheen de drie afleveringen is John Dawson, de corrupte makelaar met een zwak voor jonge meisjes.

Elk onderdeel van Red Riding Trilogy is een juweeltje op zich: complex, sfeervol, beangstigend, naar de keel grijpend en prima vertolkt door een schare gerenommeerde Britse acteurs als daar zijn Sean Bean (Game Of Thrones), Paddy Considine, Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man), Peter Mullan (Tyrannosaur), David Morrissey (The Walking Dead), Eddie Marsan (Happy-Go-Lucky), Rebecca Hall (Parade's End) etc. Bovendien wordt elk deel geregisseerd door een gerenommeerd regisseur. Red Riding Trilogy levert andermaal het bewijs hoe de Britten misdaad kunnen vertalen in kunst.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Andrew Garfield, Sean Bean, David Morrissey, Paddy Considine, Eddie Marsan, Rebecca Hall

Prijzen:
4 prijzen (waaronder 3 BAFTA's) en 11 nominaties (waaronder 6 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 3

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •