1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Sophie Cross (NPO3)

Season1.be3,53,55

Sophie Cross is het nieuw paradepaardje van Les Gens, de Franstalige tak van het productiehuis De Mensen. Bijzonder is dat de reeks volledig gefilmd werd aan de Belgische kust, maar wel in het Frans, met voornamelijk Franse acteurs.De Duits gedubde versie, Crossroads, ging eerder dit jaar in Duitsland in première.

Sophie Cross vertelt het verhaal over het gezin van advocate Sofie en commissaris Thomas dat getroffen wordt door het noodlot. Hun vijfjarig zoontje, Arthur, verdwijnt spoorloos. Deze tragedie doet vooral Sofie haar leven in vraag stellen. Zij beëindigt haar carrière als strafpleiter en start een opleiding als politieagente. Drie jaar later heeft zij een duidelijk doel voor ogen: zoveel mogelijk misdadigers opsluiten en ondertussen hartstochtelijk blijven zoeken naar haar verdwenen zoontje.

De overwegend Belgische crew werd geleid door de ervaren regisseur Frank Van Mechelen (onder meer bekend van Salamander, Groenten Uit Balen en De Hel Van Tanger) en ging aan de slag met een scenario van Paul Piedfort, auteur van Aspe, maar vooral bekend van Professor T. dat in verschillende landen werd verkocht of een remake kreeg.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Frans-Nieuw-Zeelandse actrice Alexia Barlier (Les Noces Rouges, La Forêt, La Dernière Vague).Score

IMDb: 6,7

Metacritic: NB

Rotten Tomatoes: NB


Geen bespreking beschikbaar

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Alexia Barlier, Thomas Jouannet, Wanja Mues

Prijzen:
Nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op France 3

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •