1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Springfloden (Springvloed) (s2)

Season1.be3,53,55

Op 6 maart keken 1,528 miljoen Zweden, goed voor een marktaandeel van 36,8%, naar het nieuwe Zweedse misdaaddrama Springfloden (Springvloed).

De serie werd geschreven door Rolf en Cilla Börjlind, samen verantwoordelijk voor de scenario's van maar liefst 44 bioscoop- en tv-films, waaronder 26 Martin Beck-films (naar de boeken van Sjöwall & Wahlöö), de Zweedse adaptatie van Wallander en tal van scenario's voor de tv-afleveringen rond Arne Dahl. Springfloden was hun eerste eigen misdaadroman en werd meteen een internationaal succes. De eerste aflevering was een groot succes want ze scoorde beter dan de première van het derde seizoen van Bron/The Bridge, een andere serie van de makers van Springfloden.

Het hoofdpersonage in deze tiendelige reeks heet Olivia Rønning (zie foto), politie-inspecteur in spe. Als oefening moet Olivia op de politieacademie een cold case bestuderen. 25 jaar geleden werd een jonge zwangere vrouw begraven in het zand, om langzaam te worden overspoeld door het getij. 25 jaar later blijft de sadistische moord onopgelost. Olivia raakt geobsedeerd door de moord als ze ontdekt dat haar vader eerder aan het onderzoek werkte. Ze beseft dat ze de detective die de zaak 25 jaar geleden onderzocht, zo vlug mogelijk moet contacteren. Maar de dakloos geworden Tom Stilton heeft andere problemen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Julia Ragnarsson (Bron/The Bridge seizoen 2) en Kjell Bergqvist (de norse rolstoelpatiënt in 30° I Februari, Monica Z, En Pilgrims Död). Verder zien we ook nog Dag Malmberg (Bron/The Bridge), Helena Bergström, Cecilia Nilsson (Modus) en Dar Salim (Dicte, Borgen). De opnames vonden plaats in Göteborg, Nordkoster, Stockholm en Costa Rica.

Het tweede seizoen van Springfloden is de verfilming van de bestseller 'De Derde Stem' van Cilla en Rolf Börjlind. Een moord in Stockholm op een douanebeambte, geënsceneerd als zelfmoord, houdt verband met een brutale moord op een blinde vrouw in Marseille. De moorden raken zowel Olivia als Abbas persoonlijk. Mette Olsäter krijgt de zaak toegewezen en vraagt Tom Stilton om hulp.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Julia Ragnarsson, Kjell Bergqvist, Dag Malmberg, Helena Bergström, Cecilia Nilsson, Dar Salim.

Prijzen:
nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 2


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •