1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Suits (s9)

Season1.be445

Wanneer de briljante collegestudent Mike Ross bij een misgelopen drugsdeal toevallig terecht komt op een interview, gaat hij op de uitdaging in. In een mum van tijd weet hij de arrogante Harvey Specter, die op zoek is naar iemand om hem bij te staan, te overdonderen. Zo overtuigend zelfs dat Harvey, één van de beste advocaten van New York, hem meteen aanneemt, ook al heeft Mike geen enkele advocatenopleiding op z’n cv staan. Terwijl Mike, die beschikt over een fotografisch geheugen en een zeer hoog I.Q., de knepen van het vak leert en ook hoe hij moet gaan en praten als hij zich tussen de ‘Suits’ bevindt, moet hij zijn geheim zien te vrijwaren ook al krijgt hij het heel lastig met Harvey’s eeuwige rivaal Louis en met zijn erg taalvaardige baas Jessica Pearson. Hij en Harvey blijven volhouden dat Mike ooit een Harvard-student was. Uiteraard wil Harvey ook weten wat hem dat gaat opleveren als hij het geheim netjes voor hem houdt.

Suits is een onderhoudende rechtbankserie waarbij je van meet af aan grip hebt op de personages. Een serie die de droge materie ook weet om te buigen in grappige, verslavende televisie. De opzet van de cases (waarbij er eerst een aantal problemen worden ervaren en dan een ingenieuze oplossing wordt gevonden) mag dan nogal formuleachtig zijn, dat neemt niet weg dat dit een meer dan uitstekende serie is met driedimensionale personages - uitstekend vertolkt door Gabriel Macht (The Spirit, Whiteout) en Patrick J. Adams (Luck) - die aan een hoog tempo over het scherm raast en die ook heel verzorgd is op gebied van fotografie en muziek. Het achtergrondverhaal, waarbij het verleden van Mike interfereert met zijn nieuwe job, is boeiend genoeg om de spanning erin te houden en meer te zijn dan alleen maar een aaneenschakeling van – zij het knap geschreven – rechtszaken. Een pluim ook voor de dialogen die ad rem zijn en goed voorzien van grappige one liners. De uitvoerende producent van deze knappe serie is niemand minder dan Doug Liman, de regisseur van The Bourne Trilogy.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Gina Torres, Meghan Markle, Sarah Rafferty

Prijzen: 1 prijs, 9 nominaties

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (vanaf 20 mei 2020)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 12
Mike Ross is een briljante student die geld verdient met het maken van toetsen voor anderen. Maar om zijn oma in het verzorgingstehuis te houden, heeft hij extra geld nodig. Dat kan hij verdienen door voor zijn beste vriend Trevor een pakje marihuana af te leveren. Mike ontdekt dat hij in een val werd gelokt en vlucht in het gebouw van Pearson Hardman, een advocatenfirma waar hotshot Harvey Specter sollicitatiegesprekken houdt. Hij is zo onder de indruk van Mike's parate kennis en zijn motivatie dat hij hem een kans geeft, ook al heeft hij geen Harvard-diploma, iets wat nochtans noodzakelijk is binnen het bedrijf. Harvey wil het geheim wel voor zich houden, maar vraagt zich af wat hij eraan verdient. De enige die het aanvankelijk ook weet is Harvey's secretaresse Donna Paulsen.

Bonusmaterialen op DVD: Deleted scenes (9:42 min); Alternatieve scenes (2:08 min); komische fragmenten (4:13 min)

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 16
Mike en Harvey zitten ermee verveeld dat Jessica hun geheim ontdekt heeft. Harvey belooft haar voor een oplossing te zorgen. Maar dit ‘probleempje’ weegt helemaal niet op tegen de komt van Daniel Hardman, oprichter en voormalig partner van de top advocatenfirma Pearson Hardman waarvoor Mike en Harvey werken. Zijn komst zorgt voor heel wat ongenoegen binnen het personeel want iedereen is er vast van overtuigd dat Daniel zijn positie van weleer vlug opnieuw zal innemen. Dat blijkt ook wanneer hij schoon schip maakt met iedereen die hem wil dwarsbomen. Daarnaast wordt de firma ook geconfronteerd met heel wat nieuwe uitdagingen waardoor de spanning hoger oploopt dan ooit tevoren. Voor Harvey, Mike, Jessica, Rachel, Donna en Louis staan er moeilijke tijden te wachten.

Bonusmaterialen op de DVD: De Stijl van de Suits (7:23 min); Suits Sophomore Success (8:26 min); Punch Reel (2:23 min); Verwijderde scènes (24:51 min); Webisodes Suits Recruits (12:30 min); Komische fragmenten (8:00 min)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •