1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Taboo

Season1.be445

De epische BBC One serie Taboo is gebaseerd op een verhaal van hoofdrolspeler Tom Hardy (Dunkirk, Mad Max: Thunder Road, The Revenant, Peaky Blinders) en zijn vader Chips. Steven Knight (Locke, Peaky Blinders, Eastern Promises) bedacht de series en ontfermde zich over het scenario.

Hardy speelt de rol van de reeds lang dood gewaande James Keziah Delaney, die na tien jaar te hebben doorgebracht in Afrika, in 1814 terugkeert naar Londen om er te ontdekken dat zijn vader een mysterieuze erfenis heeft nagelaten. Deze erfenis blijkt echter een heuse gifbeker te zijn. In elke duistere hoek van Londen liggen vijanden op de loer. James moet zich in steeds moeilijkere bochten wringen om zijn doodsvonnis te ontlopen. Vastberaden oorlog te voeren tegen zij die zijn vader onrecht hebben aangedaan, komt Delaney lijnrecht tegenover de East India Company te staan.

In de rolverdeling zien we naast Hardy ook nog Michael Kelly (House Of Cards) als de Amerikaanse dokter Dumbarton, Jonathan Pryce (Game Of Thrones) als Sir Stuart Strange, de baas van de East India Company, Oona Chaplin (Game Of Thrones, The Hour) als Zilpha Geary, de halfzus van Delaney, Stephen Graham (This Is England, Little Boy Blue) als Atticus, een crimineel die aan het hoofd staat van een bende dokwerkers en David Hayman (London Spy, Shetland, Top Boy) als de trouwe knecht.

De achtdelige serie werd geregisseerd worden door Kristoffer Nyholm, de regisseur van het tweede seizoen van Forbrydelsen (The Killing). Er komt nog een tweede en derde seizoen, maar dan houdt de serie er mee op. Volgens bedenker Steven Knight een logische zet, vermits hij de serie opgedeeld ziet in drie acts: ‘de ontsnapping’, ‘de reis’ en ‘de aankomst’. Hij waarschuwt echter dat het verhaal niet zal zijn wat de kijker ervan verwacht.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Hardy, David Hayman, Jonathan Pryce, Stephen Graham, Oona Chaplin

Prijzen:
3 nominaties (waaronder 1 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
3

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •