1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Closer

Season1.be3,53,55

The Closer is net als Law And Order en CSI een serie die zich focust op moordzaken, met dit verschil dat het hier vooral gaat om de personages en iets minder om de moordzaken op zich. Het hoofdpersonage Brenda Johnson, dat van Atlanta naar Los Angeles verhuist is om er een afdeling van de Los Angeles Police Departement te leiden, wordt vertolkt door Kyra Sedgwick die voor haar vertolking zo wat alle prijzen won die er te winnen zijn. Brenda Johnson is wat men noemt een 'closer'. Iemand die via een aantal 'niet altijd correcte' praktijken (zoals verraad en intimidatie) er niet alleen in slaagt om de zaken op te lossen, maar ook bekentenissen te verkrijgen die leiden tot veroordelingen.

De serie startte in 2005 en was naar kabelnormen (de serie werd in Amerika uitgezonden op TNT) in Amerika een voltreffer. Meer dan 9 miljoen kijkers voor de laatste aflevering! De serie speelde leentjebuur bij de Britse serie Prime Suspect. De vergelijkingen tussen Brenda Johnson en Jane Tennison, het personage in Prime Suspect, gespeeld door Helen Mirren, zijn opvallend. Je zou kunnen stellen dat The Closer een Amerikaanse variant is op Prime Suspect.

Sedgwick, die niet alleen bekend is als actrice, maar ook als echtgenote van acteur Kevin Bacon, besloot de serie te verlaten na het zevende seizoen. De makers besloten dan maar om ook definitief een punt te zetten achter de serie. De laatste aflevering werd uitgezonden op 13 augustus 2012. Inmiddels heeft de serie een spin-off gekregen met Major Crimes, een serie die draait rond Sharon Raydor (gespeeld door Mary McDonnell), het personage dat haar intrede maakt in het vijfde seizoen van The Closer.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Corey Reynolds, Robert Gossett, G.W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney

Prijzen: 10 prijzen (waaronder 1 Emmy en 1 Golden Globe) en 60 nominaties (waaronder 6 voor een Emmy en 6 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 7

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 (vanaf eind mei 2013)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 13
De Priority Homicide Division van de LA politie houdt zich bezig met celebrity - en andere gecompliceerde moordzaken. Om vlug resultaat te halen, wordt Brenda Johnson binnengehaald, een extreem harde tante uit het zuiden, wiens privé leven één grote puinhoop is. Johnson heeft echter de macht en de kracht om je te doen bekennen. Zij leest de mensen hun gedachten en slaagt er steeds in om bekentenissen los te maken. Eerst gebruikt ze haar charmes en als dat niet werkt, bedreigt ze je. Zij is binnen de afdeling niet geliefd, maar weet zich toch staande te houden, vooral door de resultaten die ze boekt.

Bonusmaterialen: deleted scenes

Seizoen 2 (2006) aantal afleveringen: 15
Nu Brenda eindelijk geaccepteerd is door haar collega’s kan ze als plaatsvervangend hoofdcommisaris meer tijd besteden aan het bestrijden van criminelen. Zo wordt ze in dit seizoen geconfronteerd met een lijk dat gedumpt werd in detective Provenza’s garage, met de moord op een drugverslaafde erfgename en met een onthoofde pornoster, wiens hoofd in een afvalcontainer werd teruggevonden. Ook op persoonlijk vlak gebeuren er een paar spannende dingen.

Bonusmaterialen: deleted scenes, featurette: Breaking Down The Closer en bloopers

Seizoen 3 (2007) aantal afleveringen: 15
Seizoen 3 confronteert Brenda Johnson en haar team met opnieuw een reeks moeilijke zaken. Zo is er de verdwijning van een klein meisje, rijdt een medewerkster van Binnenlandse Zaken met haar auto van een rots en blaast een seriemoordenaar uit de jaren neentig zijn carrière nieuw leven in.

Bonusmaterialen: deleted scenes, featurette: The Art Of Interrogation en bloopers

S
eizoen 4 (2008) aantal afleveringen: 15
Tijdens seizoen 4 wordt het team van Brenda op de hielen gezeten door een journalist die een artikel over haar eenheid wil schrijven. De man loopt iedereen voor de voeten met desastreuze gevolgen voor het team. Ondanks het oplossen van heel wat moordzaken, wordt door het artikel het team ontbonden. Brenda blijft echter niet bij de pakken zitten en brengt haar eenheid over naar een nieuwe misdaadeenheid met een veel uitgebreidere jurisdictie. Het werk neemt alleen nog maar toe.

Bonusmaterialen: deleted scenes, featurette: To Catch A Lie, featurette: A Day In The Life Of A Homicide Detective en gag reel

S
eizoen 5 (2009) aantal afleveringen: 15
Brenda krijgt andermaal af te rekenen met heel wat nieuwe moorden, diefstallen en andere vergrijpen en met Sharon Raydor, een even harde tante van Interne Zaken. Hoe goed het op haar werk gaat, zo slecht gaat het thuis. Brenda verliest een familielid, maar krijgt er een ander bij: haar opstandige nichtje Charlie wil bij haar intrekken en dat levert problemen op waarop Brenda niet goed weet hoe te reageren.

Bonusmaterialen: deleted scenes, featurette: Seen At The Crime Location Map en gag reel

Seizoen 6 (2010) aantal afleveringen: 15
De LAPD is op zoek naar een nieuwe baas en Will Pope denkt dat hij een goede kans maakt. Maar er duikt een onverwachte concurrente op voor de baan: Brenda. En die krijgt onverwachte steun van kapitein Raydor die haar voorbereidt op de selectieprocedure. Daarnaast zien we ook hoe het leger tussenkomt in een aanslag op drie soldaten die net terug zijn uit Afghanistan, dit tot grote ergernis van Brenda die eerder aan een gangafrekening denkt, hoe Tao undercover gaat als motorrijder, hoe Provenza en Flynn dates hebben met airhostessen en hoe het kerstfeest van Brenda brutaal verstoord wordt door een misdaad. 

Bonusmaterialen: deleted scenes, featurette: Script To Screen, featurette: Kyra Sedgwick Opens Up About The Closer en gag reel

Seizoen 7 (2012) aantal afleveringen: 21

Wanneer een routineklus volledig uit de hand loopt, kan het daaruit volgende proces een einde maken aan de carrières van Brenda en haar team. Hoewel het onderzoek van kapitein Raydor naar de major crimes-unit alles op zijn kop zet, gaat het leven zijn gangetje. Zo krijgt het team te maken met een hiphop-magnaat die ze verdenken van een gruwelijke massamoord, maken ze ruzie met de FBI over een moordzaak die publicitair erg gevoelig ligt en lopen de plannen van Flynn en Provenza om vlug rijk te worden weer eens fout...

Bonusmaterialen: deleted scenes, music videos, featurette: Confessions Of The Closer en gag reel

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •