1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Game

Season1.be445

The Game speelt zich af in de jaren ’70 en gaat over een onzichtbare oorlog die uitgevochten wordt door MI5 die het VK wil beschermen tegen de dreiging van de Koude Oorlog.

De serie start met een overloper die bevestigt dat er een vernietigend Russisch plan bestaat, met de naam 'Operation Glass'. De charismatische, maar paranoïde baas van MI 5, die bekend staat als Daddy, organiseert een geheim team om de zaak te onderzoeken. De juiste inhoud van het plan is onbekend, men weet enkel dat er 'stille' geheimagenten in het VK opnieuw geactiveerd werden en elk een opdracht hebben gekregen. Doorheen dit verhaal, vloeit er nog een andere verhaallijn, namelijk die van de getalenteerde ondervrager Joe Lambe (Tom Hughes) die nog een persoonlijke rekening te vereffenen heeft met een KGB-agent genaamd Odin. Het geheel wordt opgesmukt met de ‘kleine’ verhaaltjes van de leden van het onderzoeksteam.

In deze coproductie tussen BBC One en BBC America zien we Brian Cox (The Bourne Supremacy, The Slap, The Straits), Tom Hughes (Dancing On The Edge), Chloe Pirrie (Black Mirror), Paul Ritter (Quantum Of Solace), Jonathan Aris (Sherlock), Judy Parfitt (Call The Midwife), Shaun Dooley (Misfits), Victoria Hamilton (Lark Rise To Candleford), Rachael Stirling (The Bletchley Circle) en Georgina Rich (Sherlock).

De serie werdd geschreven door Toby Whithouse (Being Human) en geregisseerd door Niall MacCormick (Wallander),

The Game scoort in alle geledingen, maar heeft een andere vertelritme dan The Americans dat in dezelfde vijver vist (onze fasconatie voor de Koude Oorlog). In tegenstelling tot The Americans maakt deze seire nauwelijks gebruik van actiescènes, pruiken of revolvers.
Niettemin vormt deze 'stiff upperlip' thriller een perfecte aanvulling bij Tinker, Tailor, Soldier, Spy en zullen de fans van deze film watertanden bij het zien van The Game.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Brian Cox, Tom Hughes, Chloe Pirrie, Paul Ritter, Jonathan Aris, Judy Parfitt

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 6
Een overgelopen KGB-officier onthult dat de Sovjet-Unie onder de codenaam ‘Operatie Glas’ een plan heeft beraamd dat een ernstige bedreiging vormt voor de westerse wereld. De charismatische, maar ook paranoïde leider van het Britse MI5, die bekend staat als ‘Daddy’, brengt een geheim spionageteam op de been om de zaak te onderzoeken. Zijn deze zes, onder leiding van de louche en ambitieuze Bobby Waterhouse, de beste mensen die Daddy heeft? Of zijn het de enigen die hij vertrouwt, in een wereld waar dubbelagenten, geheimen en leugens aan de orde van de dag zijn? Als het team aan het werk gaat, is het nog steeds een raadsel wat Operatie Glas precies inhoudt. Het enige wat duidelijk is, is dat de Sovjets overal in het Verenigd Koninkrijk ‘slapende’ agenten activeren en opdrachten geven. Maar wat zijn dat voor opdrachten? En wat is het uiteindelijke doel ervan?

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •