1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Good Fight (s2)

Season1.be445

Diane Lockhart heeft zich gedurende al die jaren een stevige reputatie opgebouwd als uitstekende advocate. Nu staat ze op het punt met pensioen te gaan om te genieten van haar luxueuze leventje dat ze met haar job gaandeweg heeft opgebouwd. Maar dan komt het bericht dat ze zo goed als al haar geld kwijt is door het te investeren in een ponzifraude opgezet door de Rindell-groep. Meer nog, ze had haar vrienden en cliënten geadviseerd hetzelfde te doen. Diane wordt gedwongen ontslag te nemen, maar vindt samen met Maia Rindell (de dochter van de baas van de Rindell-groep) werk bij het Afrikaans-Amerikaans advocatenbureau Reddick, Boseman & Kolstad waar ze opnieuw in contact komt met vroegere collega Lucca Quinn. Zullen Maia en Diane het vertrouwen terugwinnen en het schandaal weten te ontlopen?

Dit advocatendrama laat zich vlot bekijken. De vertolkingen zijn uitstekend, de verhaallijnen interessant en de personages veelgelaagd. Bovendien heeft de serie een sociale en politieke agenda, iets wat vooral in het tweede seizoen naar voor komt en wat vooral kijkers zal aanspreken die houden van series met inhoud. The Good Fight besteed erg veel aandacht aan het werk in de rechtbank en de voorafgaande research, maar heeft ook oog voor de persoonlijke verhalen van zijn hoofdprotagonisten. Een hoewel The Good Fight een spin-off is van The Good Wife, kan de serie best op zichzelf bestaan en zijn de verwijzingen of linken minimaal.

In het tweede seizoen wordt het bureau geconfronteerd met een stijging van het aantal moorden in Chicago. Diane, Lucca en Maia komen onder druk te staan wanneer een cliënt een collega van een ander kantoor vermoord wegens een te hoge factuurprijs. Na een copycat moord begint de firma zijn eigen cliënten te verdenken.
Diane gaat de strijd aan met een nieuwe partner, Liz Reddick-Lawrence en Maia speelt het spel harder wanneer het schandaal veroorzaakt door haar ouders (in seizoen 1) haar voor de rechtbank brengt.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Christine Baranski, Cush Jumbo, Rose Leslie, Delroy Lindo, Audra McDonald, Sarah Steele, Justin Bartha, Michael Boatman, Nyambi Nyambi

Prijzen: 2 prijzen en 25 nominaties (waaronder 2 voor een Emmy en 1 voor een Gouden Nimf)

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen is te zien in 2020)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •