1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Little Drummer Girl

Season1.be445

Naar de bestseller van John le Carré vertelt The Little Drummer Girl het verhaal van Charlie: een jonge, enthousiaste maar onvervulde Britse actrice en idealist, wiens vastberadenheid wordt getest nadat ze de mysterieuze Becker (Golden Globe Award winnaar Alexander Skarsgård) ontmoet tijdens een vakantie in Griekenland. Het wordt snel duidelijk dat zijn intenties niet zijn wat ze lijken, en hun ontmoeting verstrengelt haar in een complex plot van spionage meesterbrein Kurtz (Academy Award genomineerde Michael Shannon). De Engelse actrice wordt immers gerekruteerd om te infiltreren in een terroristische cel die het gemunt heeft op prominente Israëli’s. Haar nieuwe job zal haar acteertalenten als nooit tevoren op de proef stellen. Charlie speelt de rol van haar leven als dubbelspion en ze voelt zichzelf steeds meer aangetrokken tot deze huichelachtige wereld.

The Little Drummer Girl vervaagt de lijnen tussen liefde en haat, waarheid en fictie, goed en fout, en weeft een spannend en explosief verhaal over spionage en internationale intriges.
Na ’Fingersmith’ (The Handmaiden) heeft Park Chan-wook, de regisseur van o.a. The Handmaiden, Oldboy en Snowpiercer zich gewaagd aan de verfilming van een ander Brits boek verfilmen. Dit keer betrof het een roman van John Le Carré, de auteur van o.a. ‘Tinker Tailor Soldier Spy,’’The Constant Gardener,’ ‘A Most Wanted Man’ en ‘The Night Manager’. Park Chan-wook bewijst met deze serie andermaal wat voor briljant regisseur hij eigenlijk is. Hij weet zijn hoofdpersonage te laveren tussen alle valkuilen die dergelijk genre inhouden. De fotografie is subliem en geeft het geheel een onverwacht kleurige touch. De hoofdrol in de zesdelige serie wordt briljant vertolkt door Florence Pugh, de Britse actrice die overladen werd met positieve reacties voor haar vertolking in Lady Macbeth. Maar ook over haar tegenspelers, Michael Shannon (Nocturnal Animals, Boardwalk Empire) en Alexander Skarsgård (Big Little Lies) niets dan goed.  

The Little Drummer Girl werd in 1984 al eens verfilmd door George Roy Hill met Diane Keaton in de hoofdrol.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Florence Pugh, Alexander Skarsgård, Michael Shannon

Prijzen:
2 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 8 mei 2019)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •