1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Restaurant (s3)

Season1.be445


The Restaurant (Vår tid är nu) is een groots opgezette, meeslepende en veelvuldig bekroonde Zweedse familiesaga over liefde, conflicten en verraad. Het eerste seizoen loopt van 1945 tot 1950, de tweede reeks van 1955 tot 1962, het derde seizoen van 1968 tot 1971.

De serie begint in 1945. De familie Löwander bezit het luxerestaurant Djurgårdskällaren, een klassiek etablissement in Stockholm dat erg populair is bij de lokale bevolking. Peter Löwander, de middelste zoon van de familie, keert terug naar de Zweedse hoofdstad vanuit een vluchtelingenkamp waar hij tijdens de oorlog heeft gewerkt terwijl de oudste zoon Gustaf het restaurant in de oorlogsjaren overeind heeft weten te houden. Maar al gauw komt Peter erachter dat het restaurant op de rand van een faillissement staat.

Nu WO II eindelijk ten einde is, lonkt er voor iedereen een nieuwe, betere toekomst. Heel Stockholm is in jubelstemming, maar er zal nog veel moeten veranderen wil de familie het hoofd boven water kunnen houden. Midden in het centrum van Stockholm vieren de jongste dochter Nina en keukenhulp Calle dit gebeuren met een snelle kus – die tumultueuze gevolgen zal hebben voor veel mensen…

Nina ziet de toekomst heel rooskleurig. Ze wil in de feestzaal van het restaurant een nachtclub openen, maar niet iedereen is het daarmee eens. Ze zal medewerking moeten krijgen van haar broer Gustaf (die alles het liefst bij het oude houdt), moeder Helga (die onder andere invloed uitoefent via chef-kok Stig ‘Stickan’ Backe) en directeur ‘Bellan’ Roos…

In het tweede seizoen waarin we Sofie Gråbøl (Forbrydelsen) verwelkomen, steekt Nina, na het falen van haar huwelijk, al haar energie in de jazzclub en het opbouwen van een relatie met haar dochter. Niettemin blijft haar liefde voor Calle erg sterk. Zijn culinaire vaardigheden in de keuken zijn intussen beloond met een promotie. Allerlei gebeurtenissen staan hun onbeantwoorde liefde nog steeds in de weg.

In het derde seizoen zijn we aanbeland in een periode vol politieke en maatschappelijke veranderingen. In mei 1968 staat Nina op het punt om samen met haar doortastende dochter Christina, die zich door niets of niemand laat tegenhouden, haar nieuwe nachtclub te openen. Gustaf verleent hen alle medewerking, maar broer Peter en zijn vrouw Ester, die de nachtclub Royal runnen, voelen zich bedreigd door hun nieuwe concurrent. Maggan, ooit begonnen als dienster in het restaurant, werkt hard aan haar politieke carrière en wordt daarbij aangemoedigd door haar vriendin Britt Gahn. Maar Maggans carrière en relatie met Britt Gahn staan op het spel wanneer haar oude liefde Lily weer opduikt.

In 2018 werd de serie in Zweden verkozen tot ‘beste tv-drama’. De serie won met Hedda Stiernstedt een tweede Kristallen Award voor ‘beste actrice’. Het jaar daarop won de serie ook nog eens 2 nominaties voor ‘beste acteur’ en ‘beste actrice’. De hoofdrollen worden gespeeld door Hedda Stiernstedt (Black Lake, Norskov), Charlie Gustafsson, Adam Lundgren (Sthlm Requiem, Blue Eyes), Josefin Neldén (Ängelby, Alex) en Mattias Nordkvist (Missing). In bijrollen herkennen we o.a. Sofie Gråbøl (Forbrydelsen, Fortitude), Ida Engvoll (Rebecka Martinsson), Felix Herngren (Solsidan).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Mattias Nordkvist 

Prijzen:
2 prijzen en 2 nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2 en 3 (vanaf 28 februari)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •