1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Togetherness

Season1.be445

Togetherness is de nieuwe komedie van de broers Mark en Jay Duplass, twee Amerikaanse creatievelingen die zowel voor, naast als achter de camera actief zijn. Zij waren het die de bioscoopfilms Cyrus en Jeff, Who Lives At Home schreven en regisseerden - originele, maar niet meteen de meest toegankelijke films – en de independent-toppers Tangerine en The One I Love produceerden.

Met Togetherness maken Jay (die als acteur te zien is in Transparent) en Mark hun tv-debuut. Het eerste seizoen - dat acht afleveringen telt - gaat over vier dertigers/veertigers die eerder bij toeval onder één dak wonen. Michelle en Brett zijn een koppel dat hun relatie (vooral de seks dan...) voortdurend in vraag stelt, Tina is de zus van Michelle die blijft inwonen na de breuk met haar zogezegd vriendje en Alex is een goede vriend van Brett die op een dag door zijn vrouw op straat wordt gezet. Vanaf dan raakt het viertal verwikkeld in een gecompliceerde woonsituatie waarbij de onderlinge banden danig op de proef worden gesteld. Stuk voor stuk willen ze hun persoonlijke dromen nastreven terwijl ze ook hun rol als vriend, zus en partner moeten vervullen. Mark Duplass (Safety Not Guaranteed, The One I Love), Melanie Lynskey (Two And A Half Men, Heavenly Creatures), Steve Zissis (Cyrus, Jeff, Who Lives At Home) en Amanda Peet (Identity Thief, The Whole Ten Yards, 2012, Identity) vertolken de hoofdrollen.  

Met Togetherness heeft HBO weer een toppertje in handen, eentje dat perfect in de smaak zal vallen van de thirtysomething doelgroep of van hen die houden van Looking en Girls of van de meer recente series als Master Of None, Love of Catastrophe. Zoals we het van HBO gewoon zijn, krijgen we ook nu weer een vrank en vrije kijk op het leven zoals het is. Brutale dialogen, pikante naaktscènes, gênante situaties, kortom de fans kennen ondertussen het recept ten voeten uit. In Togetherness worden de relaties minutieus onder de loep gehouden, externe factoren die erop kunnen inwerken worden zorgvuldig geanalyseerd. Net als in voornoemde series is humor ook hier erg belangrijk, vooral om de ernst van de (relatieproblemen) te relativeren. De verhalen en personages komen levensecht over zodat je je al vlug kunt vereenzelvigen met de serie. Altijd een plus want dat bevordert het verder kijken.

De fanbase van Togetherness (die intussen aan 2,6 miljoen zit) neemt met de dag toe. Bovendien liggen Mark en Jay Duplass momenteel uitstekend in de markt (zij tekenden in Sundance een contract met Netflix voor vier langspeelfilms). Om die redenen heeft HBO dan ook beslist om verder te gaan met de serie. Het tweede seizoen zal te zien zijn in 2016.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Mark Duplass, Melanie Lynskey, Steve Zissis, Amanda Peet

Prijzen: 2 nominaties

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen loopt momenteel in de VS en is bij ons te zien op HBO NL)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 8
Voor de buitenwereld zijn Brett en Michelle het perfecte koppel: leuke kinderen, een gezin dat om elkaar geeft en een stabiel inkomen. Maar in de slaapkamer lijkt het niet meer te vlotten, eigenlijk is hun seksleven ronduit zwak en niemand weet echt wat de oorzaak is. Als Bretts vriend, de weinig succesvolle acteur Alex – hij heeft inderdaad zijn ‘looks’ niet mee – tijdelijk bij het koppel intrekt omdat hij aan de deur werd gezet door zijn vrouw en ze ook nog eens af te rekenen krijgen met de verwaande Tina, de zus van Michelle, die besloten heeft te komen crashen op hun zetel, krijgt ‘samenhorigheid’ plots een heel nieuwe betekenis.

Bonusmaterialen op de DVD: Inside The Episode (21:42 min); Deleted Scenes (6:45 min); Amanda & Steve (4:52 min)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •