1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Tom Clancy's Jack Ryan (s2)

Season1.be3,53,55

Wie al wat ouder is, kent het personage Jack Ryan vast en zeker uit speelfilms als The Hunt For Red October, Clear And Present Danger, Patriot Games en Sum Of All Fears. Het personage werd in het leven geroepen door schrijver Tom Clancy en vertolkt door acteurs als Alex Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck..

In de tv-serie kruipt John Krasinski (A Quiet Place, Promised Land, The Office) in de rol van de talentvolle CIA-Analist. Zijn eerste opdracht krijgt hij wanneer hij een aantal verdachte banktransfers op het spoor komt. Dat doet bij Ryan het vermoeden rijzen dat terrorist Suleiman een aanval voorbereidt op de VS. Nadat hij zijn overste James Greer van het gevaar heeft overtuigd, wordt hij van achter zijn bureau gehaald en middenin de actie gegooid. Hij en Greer gaan op zoek naar Suleiman en hopen hem te vatten voor hij zijn miljoenenaanval kan uitvoeren.

Tom Clancy’s Jack Ryan is een must voor de liefhebbers van series als Homeland en 24. Een serie met veel actie die zich voortbeweegt met een enorme vaart, die goed gebruik maakt van zijn natuurlijke decors en waarin goed geacteerd wordt door de totale cast. Alleen hebben wij persoonlijk een beetje een probleem met hoofdrolspeler John Krasinski. Een acteur die de uitstraling mist van bvb. een Harrison Ford. Met zijn puppy smile is hij de goedheid zelve, maar als analist kan hij niet overtuigen. Verder zijn er nog aan aantal andere minpuntjes: de serie doet teveel z’n best om politiek correct te zijn, de verhaallijnen missen originaliteit en geloofwaardigheid en zijn bovendien erg voorspelbaar (in Amerikaanse series zijn het immers altijd de Amerikanen die aan het eind zegevieren). Bovendien zijn er gaten in de plot die zo groot zijn dat zelfs de meest onwetende kijker ze kan zien.

De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Abbie Cornish (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Sucker Punch, Limitless). Zij speelt de rol van Cathy Mueller, een dokter gespecialiseerd in besmettelijke ziektes en bovendien de vriendin van Jack. De rol van James Greer wordt vertolkt door Wendell Pierce, de zwarte acteur die we kennen uit The Wire, Suits, Treme en Ray Donovan. De serie werd bedacht door Carlton Cuse, de scenarist en bedenker van Lost, Bates Motel en The Strain en de minder bekende Graham Roland die naast afleveringen voor Lost en Prison Break ook het scenario schreef voor de sf-serie Fringe. Tom Clancy’s Jack Ryan viel zo goed in de smaak bij het publiek dat er inmiddels al drie seizoenen gepland zijn.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: John Krasinski, Wendell Pierce, Abbie Cornish, Ali Suliman

Prijzen:
2 prijzen en 22 nominaties (waaronder 2 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2 (vanaf 26 augustus 2020) 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •