1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Undercover (s2)

Season1.be445

De serie Undercover was in België, Nederland en daarbuiten een schot in de roos. Het was de eerste lokale Vlaams/Nederlandse serie die mede geproduceerd werd door Netflix. Het feit dat de serie te zien was op Netflix heeft de populariteit enorm geholpen. Hoofdrolspeler Tom Waes, die we tot dan toe alleen maar kenden van presentatieopdrachten als Kamp Waes en Reizen Waes, wist door zijn stoer gedrag en durfal-mentaliteit de harten te veroveren van de (Nederlandse) vrouwen die hem meteen uitriepen tot hun favoriete one night stand. Afgezien van de aanwezigheid van Tom Waes is Undercover echter ook een oerdegelijke en spannende serie die ideaal geschikt is om te bingewatchen.

De Belgische politie is op het spoor van een van 's werelds grootste criminele xtc-netwerken, geleid door de Nederlander Ferry Bouman. Bouman brengt het meeste van zijn vrije tijd het liefst door in een chalet op een populaire camping vlak bij zijn riante villa. Omdat Bouman een gladde jongen is die ongrijpbaar lijkt, besluiten de Belgische en Nederlandse politie hun krachten te bundelen. Ze laten hun twee beste undercoveragenten - de Belgische Bob Lemmens en de Nederlandse Kim de Rooij – zich voordoen als een koppel dat kampeert in een chalet vlak bij Bouman en diens vrouw Danielle. Hun bedoelingen zijn duidelijk: infiltreren in het leven van Bouman, zijn vertrouwen winnen en laten uitschijnen dat Bob een crimineel is die zaken kan doen met Bouman.

Het tweede seizoen vindt plaats een klein jaar na de gebeurtenissen van seizoen één. Kim werkt bij Human Rights. Met hulp van haar ex-collega Bob leidt haar onderzoek naar een illegale wapenhandel in Syrië, naar de El Dorado Ranch, een country & western manege in het Belgische achterland. Bob gaat undercover en probeert in de gratie te komen van de gebroeders Laurent en JP Berger, die hun manège gebruiken als dekmantel voor de illegale verkoop van wapens die afkomstig zijn uit Oekraïne. Ondertussen zet Ferry Bouman vanuit de gevangenis zijn zoektocht naar de ware identiteit van undercoveragenten Bob en Kim verder en wil ook Polly, Bobs puberdochter te weten komen wie haar vader nu echt is...

Undercover is een erg spannende serie met een scenario dat vol zit met onverwachte wendingen en personages die niet te vertrouwen zijn. Misschien denk je dat het verhaal vergezocht is, maar niets is minder waar want het is deels gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de Nederlandse beroepscrimineel Janus van Wesenbeeck, die in 2009 verbleef op camping Parelstrand in Lommel. Het tempo van de reeks ligt redelijk hoog waardoor de aandacht nooit verslapt. Gezien de makers konden beschikken over een groter budget, zijn de productiewaarden ook van een internationaal niveau. Wat de serie ook spannend maakt is hoe Bob telkens weer het door de mazen van het net weet te glippen. Hoe hij telkens weer het vertrouwen tracht te winnen van diegenen die hij op het spoor is.
De focus ligt op beide partijen: zowel de undercoveragenten als de ‘slechteriken’ krijgen voldoende exposure. In de rolverdeling steelt vooral Frank Lammers als Ferry Bouman de show. Zijn personage werd zo populair dat er nu ook een speelfilm komt over de beginjaren van Bouman, over de periode voor hij Bob en Kim leerde kennen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Waes, Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Raymond Thiry, Manou Kersting, Wim Willaert, Ruth Becquaert, Sebastien Dewaele

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen is in de maak)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •