1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Vermist

Season1.be335

Vermist was in 2007 een bijzonder groot succes in de bioscopen. De film was volgens regisseur Jan Verheyen de pilot voor een serie die moest volgen. Aanvankelijk een serie van één seizoen, nu ondertussen al goed voor vier seizoenen (het vierde moet nog opgenomen worden). Voor deze reeks kroop niet enkel regisseur Verheyen opnieuw achter de camera, maar kon hij ook beroep doen op aankomend talent als Joël Vanhoebrouck (Dubbelleven), Jakob Verbruggen (Code 37) en Christophe Van Rompaey (Aanrijding In Moscou). Alle sterren uit de bioscoopfilm (Koen De Bouw, Kevin Janssens, Joke Devynck,...) waren akkoord om ook in de serie aan te treden, toch zeker in het eerste seizoen.

Elke aflevering in Vermist draait rond een zorgwekkende verdwijning die onderzocht wordt door de Cel Vermiste Personen, een vijfkoppig (vanaf seizoen 2 vierkoppig) team dat geleid wordt door Koen De Bouw in seizoen 1 en door Axel Daeseleire in seizoenen 2 en 3. De afleveringen staan los van elkaar, hoewel de ontwikkelingen in de privélevens van de protagonisten als een rode draad doorheen de serie lopen. Vermist is een zeer degelijke, goed geregisseerde serie waarin ook verschillende bekende Vlaamse acteurs een gastrol spelen. De verhalen ogen voorspelbaar, maar zijn het meestal niet.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stan Van Samang, Kevin Janssens, Joke Devynck, Axel Daeseleire, Koen De Bouw, Catherine Kools

Prijzen: 1 prijs (Prijs van de Radio- en Televisiekritiek) en 8 nominaties (waaronder 6 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 4

Verkrijgbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3 en 4 (vanaf 4 december 2012)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 10

Hoofdinspecteur Walter Sibelius stoot toevallig op zijn zestienjarige dochter Lena waarmee hij al jaren geen contact meer heeft. Omdat hij de banden probeert aan te halen, merkt hij niet dat zijn team een grote blunder begaat in de zaak rond de verdwijning van de 10-jarige Sara. Comité P wordt ingeschakeld. Wanneer Nick, die de stugge houding van Walter beu is, alleen op onderzoek gaat naar een verdwenen journaliste, wordt hijzelf ontvoerd.
 
Seizoen 2 (2011) aantal afleveringen: 10

Tijdens dit seizoen verlaat Walter het team, ten gevolge van de gebeurtenissen rond zijn dochter. De nieuwe hoofdinspecteur Erik Coppens is de gewezen minnaar van Tine en is ook niet bepaald het vriendje van Nick, die een samenwerking niet zit zitten. Ondanks hun persoonlijke problemen, moet het team hoofd bieden aan de verdwijning van twee meisjes tijdens een concert van Clouseau, raakt Nick bezeten door de pedofiel Karel Dooms en begint Steve een relatie met een jonge vrouw wiens man zes jaar geleden spoorloos verdween.
 
Seizoen 3 (2011) aantal afleveringen: 10

In dit seizoen duiken twee personages uit vorige seizoenen weer op: Bart Geeraerts, de echtgenoot van Steve’s verloofde Jolien en Karel Dooms, de pedofiel. Verder krijgt de cel ook af te rekenen met intrigerende zaken zoals de verdwijning van zakenman John Termont, die van de schoonzus van Erik en die van het zestienjarige meisje Amber. Al deze verdwijningen zijn echter niet wat ze lijken. Tot slot wordt Nick voortdurend geconfronteerd met zijn verleden en maken we kennis met Hanne, de zus van Tine die een oogje heeft op Erik.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •