1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Vikings

Season1.be3,53,55

De historische dramareeks Vikings – van de makers van The Tudors – neemt je mee naar de wereld van de meest brutale krijgers ooit: de Vikingen. De serie gaat net als Game Of Thrones over de strijd om de troon.

Vikings
volgt Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel uit The Beast en Baytown Outlaws), een jonge, eigenzinnige man die op zoek wil gaan naar nieuwe uitdagingen en andere werelden. Maar het jonge gezinshoofd heeft het niet zo voor het lokale stamhoofd Earl Haraldson (Gabriel Byrne uit Quirke en The Usual Suspects), die hij een gebrek aan avontuurlijk initiatief verwijt. Haraldson stuurt zijn manschappen immers elke zomer naar het Oosten, naar de Rusland en de Baltische staten waar de bevolking materieel zo arm is als zijzelf. Ragnar verzet zich tegen z’n leider en samen met zijn vriend Floki bouwt hij een nieuw soort boten dat hem naar het Westen moet brengen waar hij zijn zinnen heeft gezet op het veroveren van Engeland en Frankrijk. Daar zullen ze uiteindelijk nieuwe volkeren ontmoeten en landen veroveren.

In de rolverdeling treffen we naast Travis Fimmel en Gabriel Byrne ook nog Gustaf Skarsgård (Kon-tiki) aan als Floki, Katheryn Winnick (Bones) als de vrouw van Ragnar en Jessalyn Gilsig (Glee) als de echtgenote van Haraldson. Vikings werd gemaakt voor History Channel en werd redelijk positief ontvangen met als gevolg dat de serie inmiddels aan zijn derde seizoen zit. Bij ons is de serie te zien op 2BE.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Travis Fimmel, Clive Standen, Jessalyn Gilsig, Gabriel Byrne, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård

Prijzen: 5 prijzen en 16 nominaties (waaronder 4 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen start in de VS in februari 2015)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 en 2 (vanaf 7 januari)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 12

Seizoen 2 (2014) aantal afleveringen: 12

Seizoen 3 (2015) aantal afleveringen: 12

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •