1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

War & Peace

Season1.be445

Het is 1805 als we Pierre (Paul Dano), Natasha (Lily James) en Andrei (James Norton), voor het eerst ontmoeten. Ze behoren alle drie tot de sprankelende elite van Sint-Petersburg, maar hebben de jeugdige ambitie om betekenis in hun leven te vinden. De zachtaardige, maar onhandige Pierre – de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland – wil de wereld verbeteren. De knappe en galante Andrei is gefrustreerd over de oppervlakkigheid van zijn leven en zoekt een doel, terwijl de mooie en energieke Natasha de ware liefde najaagt. Op hetzelfde moment nadert Napoleons leger de Russische grenzen. Net op het moment dat alles wat zij denken te weten in twijfel wordt getrokken, komen Pierre, Andrei en Natasha terecht in een tijd waarin de samenleving van Rusland voor altijd verandert.

'War & Peace', dat aanzien wordt als een van de beste boeken aller tijden, volgt vijf aristocratische families met op de achtergrond het beleid van tsaar Alexander I, de invloeden van zijn grootmoeder Catherina de Grote en de Russische invasie door Napoleon in 1812.

De serie die minimaal geproduceerd werd door de BBC zelf (The Weinstein Company was een van de belangrijkste investeerders) ziet er visueel erg knap uit. Je merkt dat er niet op een dollar meer of minder werd gekeken. Het scenario heeft verschillende verhaallijnen en een complexe structuur, waardoor je aandachtig moet blijven kijken. Maar in tegenstelling tot het boek wordt er niet echt veel tijd genomen om de personages uit te vergroten. De epiek en randverhalen lijken de bovenhand te halen. De vormgeving is echter van een zeer hoog niveau en verzorgd tot in de kleinste details, van kostuums over decors tot de natuurlijke landschappen. Dit is romantiek van de bovenste plank en daardoor een stevige aanrader voor een – in de eerste plaats - vrouwelijk publiek. Bovendien heeft War & Peace een erg indrukwekkende cast: Paul Dano (Youth, Prisoners, 12 Years A Slave), Lily James (Cinderella, Downton Abbey), James Norton (Happy Valley, Grantchester), Gillian Anderson (The X-Files, The Fall), Jim Broadbent (London Spy, Cloud Atlas), Rebecca Front (The Thick Of It, Nighty Night), Kenneth Cranham (Maleficent, Valkyrie), Tuppence Middleton (Sense8, The Imitation Game), Brian Cox (The Bourne Identity, The Game), Stephen Rea (The Honourable Woman), Ken Stott (The Missing) en Greta Scacchi (Presumed Innocent). Het geheel werd geregisseerd door Tom Harper, de Britse regisseur die ook afleveringen van This Is England ’86 en Peaky Blinders inblikte.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Paul Dano, Lily James, James Norton, Gillian Anderson, Jim Broadbent

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2016) aantal afleveringen: 8
1812. Napoleon is net Rusland binnengevallen. Het einde van het tsaarregime kondigt zich aan. Vijf aristocratische families proberen te overleven binnen deze nieuwe politieke constellatie. Centraal staan drie jongen mensen: Prins Andrei Bokonsky, een soldaat op zoek naar eeuwige roem, de vreemde en onhandige Pierre Bezukhov die plots door verschillende mensen het hof wordt gemaakt omdat hij grote erfenis heeft gekregen en Natasha Rostova, een mooi meisje dat dringend moet huwen om de financiële toestand van haar familie te redden. Met de oorlog volop aan de gang, gaan hun levens zich met elkaar en met die van de andere leden van de aristocratie vermengen.

Géén bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •