1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Wilfred

Season1.be3,53,55

Ryan ziet het niet meer zitten. Zo erg zelfs dat hij al een paar zelfmoordpogingen achter de rug heeft. Wanneer zijn buurvrouw Jenna hem vraagt om voor haar hond Wilfred te zorgen, gebeurt er iets ingrijpend in Ryan’s leven. Hij is immers de enige die Wilfred ziet als een mens, een ‘hond’ die chips eet, vloekt, rookt enz. Maar bovenal als een vriend die hem advies geeft in moeilijke tijden. Wilfred is voor de rest een doodgewone hond die houdt van dingen waar alle honden van houden: overal aan snuffelen, likjes geven, tegen iemands been aanrijden enz. Ondertussen komt Ryan er ook achter dat hij eindelijk eens met zijn leven moet doen wat hij wil en niet wat zijn familie en omgeving wil.

Wilfred is een comedy-serie bedacht door de Australiër Jason Gann die ook de rol speelt van Wilfred. Gann bedacht de serie in 2007 en ging ermee op de Australische televisie. Het tweede seizoen kwam er in 2010. In 2011 besloot hij ermee naar Amerika te trekken. Elijah Wood (The Lord Of The Rings-trilogie) werd binnengehaald voor de rol van Ryan, Gann vertolkt ook nu weer de rol van Wilfred. De man die het geheel aanpaste naar Amerikaanse normen was David Zuckerman, de veteraan die ook verantwoordelijk is voor Family Guy. In gastrollen zie je ondermeer Robin Williams, Ed Helms en Mary Steenburgen. In tegenstelling tot de Australische serie die zich vooral focust op Wilfred, zijn baasje en haar vriend, mikt de Amerikaanse versie veel meer op de vriendschap tussen Ryan en Wilfred.

Wilfred is op z’n minst een hoogst originele komedie: een hond die kan spreken en die zijn vriend adviezen geeft over seks, liefde, job enz., je ziet het dus niet alleen in een film van Disney. Zeker niet als het ook nog eens een brutale hond is, die er niet voor terugschrikt om dingen te doen die normaliter niet kunnen in een kinderfilm. Het uitgangspunt waarbij de hond gespeeld wordt door een mens levert daarom heel wat onverwachte grappen op waarmee de makers gemakkelijk weg geraken, hoewel hier en daar gesproken wordt van vulgariteit. Toegegeven, heel wat grappen zijn onder te brengen in de categorieën ‘kak-en-pis’ en ‘onderbroekenlol’, maar ze zijn best wel grappig. Bovendien heeft de serie in zijn andere momenten ook heel wat serieuzere dingen te zeggen over de maatschappij, relaties en de heersende hypocrisie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Elijah Wood, Jason Gann, Fiona Gubelman

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen: 2 (het tweede is momenteel te zien in Amerika)

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •