1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

ZeroZeroZero (Canvas)

Season1.be445


Roberto Saviani werd wereldbekend door zijn debuutroman 'Gomorra' uit 2006 over de economische heerschappij van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Het boek werd verfilmd als langspeelfilm én tv-serie. In 2013 publiceerde hij 'ZeroZeroZero', een boek dat nog een stap verder gaat. Het boek geeft immers inzage in de reis die een cocaïnelading aflegt vanaf de bestelling door Italiaanse criminelen tot de geplande aflevering. Dat het internationale netwerk die de hele operatie runt, een miljoenen business is staat buiten kijf.

Inmiddels is ook dat boek verfilmd tot een achtdelige serie. De man die het project in goede bannen leidde en het boek bewerkte was Stefano Sollima, de regisseur/scenarist die ook verantwoordelijk was voor Gomorra: La Serie, Romanzo Criminale en Sicario 2: Day Of The Soldado.

De Italiaanse maffiabaas Don Minu bestelt in Mexico een gigantische hoeveelheid cocaïne: de vijfduizend kilo moeten zijn machtspositie verstevigen. Zijn kleinzoon Stefano wil dit plan echter dwarsbomen. Wanneer de aanbetaling voor de deal niet arriveert, heeft dat ernstige gevolgen voor de Amerikaanse tussenpersoon Edward Lynwood en zijn kinderen Emma en Chris. Die moeten ervoor zorgen dat het cocaïne transport van het Mexicaanse Leyra drugssyndicaat arriveert bij Don Minu LaPiana, baas van de Calabrische maffia in Italië. De zaken worden er niet op vergemakkelijkt want in het Mexicaanse Monterrey is er chaos ontstaan omdat Manuel Contreras, baas van de Special Forces de macht van de Leyra op de locale drugindustrie probeert in te dijken.

Het narratieve gedeelte bestaat uit drie aparte verhaallijnen die in elkaar overvloeien. Elke verhaallijn schetst ook het privéleven van de betrokkenen, zonder daarbij het grote verhaal dat de drugshandel een wezenlijk onderdeel vormt van onze economie uit het oog te verliezen. De productiewaarden zijn top, net als de vertolking. Bekende namen als Gabriel Byrne (War Of The Worlds, The Usual Suspects), Andrea Riseborough (Bloodline, National Treasure, Birdman) en Dane DeHaan (Valerian And The City Of A Thousand Planets, The Amazing Spider-Man 2) spelen de Lynwoods en zorgen voor de internationale touch. Hoewel de serie keihard is, zet ze aan tot verder kijken en werkt ze verslavend. Aan de andere kant is ze ook erg verontrustend omwille van zijn thematiek.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Gabriel Byrne, Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Giuseppe De Domenico, Harold Torres

Prijzen:
1 prijs en 2 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op Canvas, VRT.nu

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •