1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Zuidas

Season1.be335

Zuidas is een achtdelige advocatenserie over een groep ambitieuze advocaten op de Amsterdamse Zuidas. Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas, daar dromen rechtenstudenten van. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin-tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega’s die al snel je vrienden worden of meer.

De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia (Jouman Fattal) zet alles op alles om een plek te bemachtigen en te behouden bij een van de beste advocatenkantoren op de Zuidas, Van de Sande Grinten Meijer, kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia al vlug te maken met een ongekend machtsspel in een statusgevoelige wereld. Financiële schandalen, handtastelijke cliënten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen; achter de spiegeltorens op de Zuidas speelt zich een wereld af die alleen toegankelijk is voor insiders. Tot nu, aldus de omroep. De partners die het bedrijf hebben opgestart, worden vertolkt door Annet Malherbe (Gooische Vrouwen) en Mark Rietman (Riphagen, De Jacht, Heer & Meester). Verder zien we ook nog Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en Bram Suijker.

Zuidas beantwoordt niet aan de gestelde verwachtingen. De serie mist geloofwaardigheid, zit vol met onsympathieke personages die weinig diepte hebben, de verhaallijnen zijn vergezocht en de dialogen zijn bij momenten vreemd te noemen. Ook nu weer zie je duidelijk waar het (bij Nederlandse series) aan schort: een nijpend gebrek aan goede scenaristen.

En wanneer gaat Robert de Hoog nu eindelijk eens een normaal personage spelen? Die man lijkt voorbestemd om gans zijn leven, gemene, gluiperige rollen te vertolken.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Mark Rietman, Annet Malherbe, Jouman Fattal, Noortje Herlaar, Robert de Hoog

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 (vanaf 17 juli)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •