1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • BBC One bestelt serie over fascisme

  BBC One bestelt serie over fascisme

  Datum: 31/08/2019

  Het vierdelige Ridley Road, het nieuwe drama van de producenten van Years And Years, Happy Valley en Safe, is gebaseerd op het boek van Jo Bloom en gaat over het opkomend fascisme in het VK in de jaren ’60.

  Zomer, 1962. De twintigjarige Vivien Epstein, een joodse kapster uit Manchester, arriveert in Londen na de dood van haar vader. Ze gaat op zoek naar Jack Fox, een man met wie ze enkele maanden eerder een kortstondige, maar intense liefdesrelatie had. Maar het enige adres dat ze van hem heeft, leidt tot een doodlopend spoor.
  Vivien is vastbesloten een nieuw leven voor zichzelf te beginnen en overtuigt Barb, de eigenaar van een kapsalon in Soho, haar een baan te geven. Daar wordt ze meegesleurd in de kleurrijke wereld van de jaren zestig - de muziek, de mode, de koffiebars en clubs.
  Maar toch kan ze Jack niet vergeten. Terwijl ze naar hem blijft zoeken, komt ze terecht in een strijd tegen het oplevend fascisme in Oost-Londen, waar leden van de Joodse gemeenschap de straat op gaan, in en rond Ridley Road. Op een dag ziet Vivien eindelijk Jack, maar de vreugde is van korte duur wanneer ze zijn geheim ontdekt. . .

  Het script werd geschreven door actrice Sarah Solemani (The Wrong Mens, The Five) die als scenariste onder meer een aflevering schreef voor de Amerikaanse serie Barry.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems