1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • BBC verflimt The War Of The Worlds

  BBC verflimt The War Of The Worlds

  Datum: 14/04/2018

  In Liverpool zijn de opnames gestart van The War Of The Worlds, de eerste Britse adaptatie van de gelijknamige sf-klassieker van H.G. Wells. De bewerking van het boek is in handen van Peter Harness (Wallander, Jonathan Strange And Mr Norrell) terwijl de productie verzorgd wordt door de mensen die verantwoordelijk waren voor o.a. Ordeal By Innocence, Endeavour, Poldark, Victoria en And Then There Were None. De cast wordt aangevoerd door Eleanor Tomlinson (Poldark, Ordeal By Innocence), Rafe Spall (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Big Short), Robert Carlyle (T2:Trainspotting, Once Upon A Time) en Rupert Graves (Last Tango In Halifax, Sherlock).

  Het verhaal speelt zich af beginjaren 1900 en volgt Amy en George die samen een leven willen beginnen, ondanks de tegenkantingen van de maatschappij. Maar dan wordt het Engeland van Koning Edward VII aangevallen door aliens, een veel groter gevaar dan dat ze ooit voor mogelijk hielden.

  The War Of The Worlds werd wereldberoemd door het hoorspel van Orson Welles uit 1938. Daarna volgden vier speelfilms (waarvan die van Spielberg met Tom Cruise veruit de bekendste is), een tv-serie, een arcadespel, een computerspel, een serie ruilkaarten en een graphic novel.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems